Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Francesc Teixidó és escollit president del Consell del Centre de Normalització Lingüística del Maresme

Escoltar

Francesc Teixidó és escollit president del Consell del Centre de Normalització Lingüística del Maresme

El regidor municipal d'ERC a l'Ajuntament de Mataró, Francesc Teixidó, va ser escollit per unanimitat president del Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Maresme en la sessió constitutiva que va tenir lloc ahir 29 de novembre. Teixidó és un dels tres representants que Mataró aporta a aquest òrgan i substitueix l'anterior president Sebastià Pujol, que ara continuarà com a representant de l'Ajuntament de Premià de Dalt .

El Consell de Centre és l'òrgan de direcció de l'àmbit territorial del CNL del Maresme i l'integren:

- 12 representants dels ajuntaments que formen part del CNL (Mataró, Calella, Pineda de Mar, Tordera, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Premià de Mar, Premià de Dalt, El Masnou i Teià).

-1 representant del Consell Comarcal del Maresme.
-2 representants de la Generalitat de Catalunya.

-1 representant del CNL i 3 representants dels treballadors del centre amb veu i sense vot.


El consell es reuneix ordinàriament tres cops l'any a fi d'aprovar el pressupost, el projecte anual d'activitats i la memòria de l'any anterior, i de fer el seguiment de les actuacions del Centre de Normalització Lingüística.

El CNL és un dels 22 centres a tot Catalunya que formen el Consorci per a la Normalització Lingüística, ens creat a partir de la voluntat comuna de la Generalitat i de nombrosos ajuntaments, consells comarcals i diputacions amb l'objectiu de facilitar el coneixement, l'ús i la divulgació de la llengua pròpia de Catalunya en tots els àmbits.