Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nit de l'Esport estrena el nou Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca

Escoltar

La Nit de l'Esport estrena el nou Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca

La 52a edició de la Nit de l'Esport serà l'acte que inaugurarà el nou Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca de Cirera el proper divendres 16 de febrer. La inauguració oficial del pavelló serà el diumenge 18 de febrer i per celebrar-ho s'han organitzat un conjunt d'actes esportius durant tot el cap de setmana.

Avui dimarts, 6 de febrer, el president del Patronat Municipal d'Esports, Ivan Pera, i la regidora d'Obres, Montserrat López, han visitat el pavelló esportiu juntament amb els tècnics encarregats del projecte.

Més de 50 edicions de la Nit de l'Esport

La Nit de l'Esport reuneix des de fa més de 50 anys els esportistes mataronins i gent de l'àmbit amb l'objectiu de retre un homenatge als esportistes més destacats de l'any anterior i alhora a tot l'esport de la ciutat.

Així, al llarg de la celebració, que començarà a les 21 h, es lliuraran més de 40 trofeus que es repartiran entre esportistes, equips, escoles, periodistes, àrbitres, tècnics i entitats a més de les mencions especials.

La Nit de l'Esport està organitzada pel Patronat Municipal d'Esports (PME), patrocinada l'empresa SERMA, SL que enguany ha signat un conveni de col·laboració amb el PME amb el qual l'empresa aportarà 6.000 € en concepte de patrocini. A més també es compta amb la col·laboració de l'Àrea d'Esports de la Diputació de Barcelona.

El guardó és una escultura de l'artista mataroní Perecoll que es va realitzar fa dos anys per commemorar els 50 anys de la celebració. Els finalistes rebran un diploma.

Com cada any s'edita la revista de la Nit de l'Esport que en aquesta edició ha realitzat El Tot Mataró. Així, el dissabte 10 de febrer s'encartaran 33.000 exemplars en El Tot Mataró i 500 exemplars es distribuiran durant la festa i que compta amb el patrocini de Caixa Laietana.

Inauguració i cap de setmana esportiu

Els actes que s'han organitzat per donar a conèixer el nou pavelló de Cirera són els següents:

. Divendres 16 de febrer
21 h. Nit de l'Esport

. Dissabte 17 de febrer
De 15 a 22 h. Jornada esportiva. Esport per a discapacitats i partits de futbol sala i d'handbol

. Diumenge 18 de febrer
De 9.30 a 11.30 h. Partits escolars de minihandbol

12 h. Inauguració oficial

13 h. Partit oficial entre el sènior A masculí Club Joventut Handbol Mataró i l'equip de Sant Martí Adrianenc.

Característiques del nou pavelló

L'equipament està situat a la cruïlla de l'avinguda del Corregiment amb el carrer de Terrassa, a tocar del poliesportiu de Cirera ja existent. El pavelló portarà el nom de Teresa Maria Roca, en homenatge a l'esportista mataronina i professora d'educació física que va morir fa anys.

Les obres es van iniciar el juny de 2005 i les ha realitzat l'empresa Construcciones Juanes SA amb un pressupost de 2.524.863 €. Tot i que la inversió global final supera els 3.900.000 € ja que inclou també el trasllat del camp de futbol 7 de Cirera (343.000 €), la dotació del nou pavelló amb equipament esportiu (359.794 €), a més de la urbanització dels entorns i el carrer de Terrassa (483.288 €).

L'Ajuntament ha rebut subvencions de la Diputació de Barcelona (2.168.000 €) i del Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya (435.132,76 €) per executar els treballs.

El pavelló, que ocupa una superfície de 3.582 m2, té una alçada lliure d'uns 8 m i combina l'obra vista amb una coberta metàl·lica, el disseny de la qual ha estat concebut arquitectònicament com si es tractés d'una cinquena façana.

El nou poliesportiu permetrà la pràctica de diferents activitats esportives, però la prioritat d'ús serà l'handbol. El PME i el club Joventut Handbol Mataró han treballat conjuntament en la definició i possibles usos dels espais. Així, hi haurà una pista de 44 x 45 m que permet dues pistes reglamentàries d'handbol simultàniament a més d'altres esports de sala (bàsquet, futbol de sala, voleibol€); una sala de musculació i altres espais complementaris. Quant a les grades, a les fixes hi tenen cabuda 282 espectadors ampliables fins a 686 amb una futura graderia mòbil.

Pel que fa a les mesures d'estalvi energètic de l'edifici, s'han tingut en compte en el disseny de l'edifici en l'orientació, la forma i la disposició de les obertures de la instal·lació i l'aïllament tèrmic dels tancaments exteriors, s'utilitzarà el Tub verd per aconseguir aigua calenta sanitària i l'aire condicionat i l'ús d'aigua no potable per als vàters.

La construcció del pavelló ha possibilitat el trasllat del camp de futbol 7 i la reurbanització dels entorns dels poliesportius i del carrer de Terrassa.