Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament acorda amb Òptica Ximenes oferir ulleres graduades gratuïtament a gent gran sense recursos

Escoltar

L'Ajuntament acorda amb Òptica Ximenes oferir ulleres graduades gratuïtament a gent gran sense recursos

El Conseller delegat de Benestar Social, Oriol Batista, i Carles Ximenes, en representació de l'empresa Ximenes i fills, han signat avui un acord de col·laboració pel qual es lliuraran de forma gratuïta, ulleres graduades correctores a aquelles persones majors de 65 anys o persones amb dependències que les necessiten per millorar la seva agudesa visual i no disposin de recursos econòmics suficients.

Els ciutadans que vulguin beneficiar-se d'aquest acord hauran d'adreçar-se a l'Agència d'Atenció a la Gent Gran amb la prescripció mèdica que acrediti la necessitat de correcció visual. L'Agència d'Atenció a la Gent Gran serà l'encarregada de valorar la seva situació econòmica i el grau de dependència de cada persona, i finalment de derivar els casos a Òptica Ximenes i fer-ne el seguiment. La valoració econòmica es farà aplicant el mateix criteri utilitzat per determinar la gratuïtat en altres serveis que ofereix l'Agència d'Atenció a la Gent Gran. El sistema consisteix en una fórmula que calcula una xifra final, obtinguda a partir dels ingressos, els estalvis i les despeses en concepte d'habitatge. El resultat final no ha de superar els 555 euros.


Les persones que se'n beneficiïn podran recollir les ulleres a la sucursal d'Òptica Ximenes situada a l'avinguda d'Amèrica 41. A més, l'acord que té vigència des d'avui fins al 31 de desembre de 2007, estipula també la possibilitat d'obtenir unes ulleres per millorar la visió de prop i unes altres per la millora visual de lluny en el cas dels beneficiaris que requereixin vidres bifocals. Està previst que en total se'n puguin beneficiar unes 250 persones durant la vigència d'aquest conveni. Si la valoració final és positiva, ambdues parts estudiaran la possibilitat de renovar-lo.

Per accedir a aquest recurs, caldrà demanar dia i hora a l' Agència d' Atenció a la Gent gran i persones amb dependències a través del telèfon d'atenció ciutadana 010, de les Oficines d'Atenció Ciutadana, del Servei de Benestar Social al carrer de Cuba 47 o per Internet al web municipal www.mataro.cat.