Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aprova inicialment el projecte de l'aparcament del parc del Palau

Escoltar

L'Ajuntament aprova inicialment el projecte de l'aparcament del parc del Palau

L'aparcament, que promou la societat municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (GINTRA), tindrà 241 places de cotxe i 8 de moto distribuïdes en dues plantes subterrànies. La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment avui dilluns el projecte per a la seva construcció.

L'aparcament es situa al subsòl del parc del Palau, i tindrà una superfície total construïda de 5.724 m2. Comptarà amb 241 places per a cotxes, 5 d'elles per a persones amb mobilitat reduïda, i 8 per a motocicletes. Les places es destinaran a residents en règim de compra i/o lloguer.

El nou aparcament tindrà dues plantes subterrànies. La primera d'elles es construirà amb una alçada de 2,50 metres, superior a l'estàndard que és de 2,20 metres. Això permetrà l'accés de furgonetes, que disposaran d'aproximadament 57 places en aquest primer soterrani.

Accessos a l'aparcament

Pel que fa als accessos, els vehicles entraran a l'aparcament per l'extrem oest del parc del Palau, és a dir, pel carrer de Las Siete Partidas, mentre que la sortida es farà pel carrer del Lapidario, a l'extrem est de la plaça.

Els vianants, a més de poder accedir pels dos accessos de vehicles, comptaran amb dos accessos exclusius: un d'ells, amb escales, es situarà a l'interior del Parc; l'altre, amb escales i ascensor, estarà pròxim al carrer de Las Siete Partidas.

Millora del parc del Palau

Un cop finalitzin les obres de l'aparcament, GINTRA també se'n farà càrrec de la reurbanització del parc del Palau. Aquesta intervenció consistirà en la renovació de la plaça tot millorant els seus elements actuals: paviment, mobiliari urbà, parc infantil, etc.

Pressupost i termini d'obres

El projecte de l'aparcament del parc del Palau preveu un pressupost de 3.222.740 € IVA inclòs, per a la construcció de l'aparcament i la posterior reurbanització del parc del Palau. Ambdues intervencions les durà a terme l'empresa Excover, SA., adjudicatària del concurs que va convocar GINTRA el passat febrer per redactar el projecte i executar les obres.

A partir de l'aprovació inicial, el projecte de l'aparcament del parc del Palau serà sotmès a informació pública per un període de 30 dies. Durant aquest temps, els ciutadans que ho desitgin podran presentar les al·legacions, reclamacions o suggeriments que considerin pertinents.

Les obres de l'aparcament es preveuen començar a finals del proper mes d'octubre, i tenen un termini de 12 mesos tant per a la construcció de l'aparcament com per a la reurbanització del parc del Palau.