Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Mataró reconeix el treball dels cooperants i es compromet a difondre el seu treball

Escoltar

L'Ajuntament de Mataró reconeix el treball dels cooperants i es compromet a difondre el seu treball

El Ple de l'Ajuntament de Mataró va aprovar per unanimitat el passat dijous, 13 de setembre, una declaració institucional de reconeixement de la tasca desenvolupada per les entitats i membres de les mateixes dedicats a la cooperació internacional, amb motiu de l'establiment, el 8 de setembre, del Dia del Cooperant. La proposta va ser presentada al Ple pels grups del PSC, ICV-EUiA, ERC, CiU i PPC, i durant la sessió plenària es va incloure una darrera esmena de CiU per afegir un nou punt al text. L'acord íntegre és el següent:

"Amb motiu de l'establiment del dia 8 de setembre com a Dia del Cooperant, el Ple de l'Ajuntament de Mataró declara:

€ Que la lluita contra la pobresa i la desigualtat en el món és un dels grans reptes que té la nostra societat en aquests moments. Acabar amb la pobresa és un compromís ètic de primer ordre i una de les condicions bàsiques  per aconseguir un món més just i pacífic.

€ Que la lluita contra la pobresa té un programa comú assumit per tota la comunitat internacional que es concreta en el compliment dels Objectius del Mil·leni l'any 2015.

€ Que el compromís de milers de persones amb la cooperació al desenvolupament és un exemple per a tota la societat i per a totes les institucions i ha de ser reconegut i valorat.

€ Que el reconeixement del treball dels cooperants és un deure per a tota la societat al qual hem de contribuir des de les institucions democràtiques.

Per aquestes raons, els sotasignants proposen al Ple, l'adopció de la següent declaració institucional:

1.- Assumim el reconeixement del treball dels cooperants, explicitat pel Govern de l'Estat en  declarar el dia 8 de setembre com el Dia del Cooperant.

2.- Volem fer extensiu el reconeixement del treball de les entitats i dels seus membres amb el  trasllat de l'aprovació d'aquesta Moció a les entitats de solidaritat i cooperació internacional de la ciutat.

3.- L'Ajuntament de Mataró es compromet a donar suport a les iniciatives que en el futur puguin sorgir per reconèixer i difondre el treball dels cooperants i, en aquest sentit, impulsarà, a través del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat Internacional, la celebració d'actes que persegueixen aquesta finalitat.