Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament donarà 9.000 euros per ajudar a reconstruir Nicaragua després del pas de l'huracà Fèlix

Escoltar

L'Ajuntament donarà 9.000 euros per ajudar a reconstruir Nicaragua després del pas de l'huracà Fèlix

L'Ajuntament de Mataró farà una aportació de 9.000 € al Fons Català de Cooperació adreçada a la Campanya d'Emergència "Resposta als efectes de l'huracà Fèlix a la RAAN de Nicaragua: fase de reconstrucció". El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament com a integrant del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència ha fet una crida als ajuntaments socis a adherir-se a aquesta iniciativa endegada com a resposta als efectes de l'huracà Fèlix a Nicaragua.

L'huracà ha afectat directament a 198.069 persones, 33.687 famílies. Les primeres dades parlen de 1.333 morts i 199 desapareguts. Els municipis més afectats de la RAAN (Región Autónoma Atlántico Norte) han estat Puerto Cabezas, Waspna, Prinzapolka, Rosita, Bonanza, i en menor mesura, Siuna.

Aquesta aportació s'emmarca dins les línies d'actuació del Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament que recull el compromís de l'Ajuntament de Mataró que es compromet a canalitzar la voluntat de la ciutadania per col·laborar en situacions d'emergència humanitària.

L'última campanya d'emergència a la qual es va adherir l'Ajuntament es va adreçar a reconstruir la zona afectada pel terratrèmol del Perú del passat mes d'agost. A aquesta campanya hi va destinar 12.000 €.