Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament executa una sentència que inhabilita durant 2 anys a un funcionari del consistori a exercir la seva feina

Escoltar

L'Ajuntament executa una sentència que inhabilita durant 2 anys a un funcionari del consistori a exercir la seva feina

El passat dimecres 31 d'octubre es va donar compte en la Comissió Municipal Informativa de Via Pública d'una sentència del Tribunal Suprem adreçada a dos expolicies locals de Mataró.

Els fets van ocórrer el mes d'octubre de 1999 quan A.G.M., detingut per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit, va interposar una denúncia al Jutjat núm. 3 de Mataró, contra 3 agents i un sergent de la Policia Local, atès que ell considerava que el seu procés de la detenció podia ser constitutiu d'un delicte contra la integritat moral, un delicte de violació de les garanties constitucionals, un delicte d'emparar i permetre la comissió d'un atemptat greu a la integritat moral i una falta de lesions.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Barcelona, a 24 d'octubre de 2006, va absoldre a un agent i al sergent i va condemnar els altres dos agents, R.B.A. i G.H.T. com a autors responsables d'una falta de lesions a una pena de 60 dies de multa a raó d'una quota diària de 6 €; a 30 dies de presó i a abonar les costes processals. I va absoldre els 4 imputats dels delictes d'atemptat a la integritat moral i de violació de les garanties constitucionals i legals. Alhora, l'Audiència Provincial de Barcelona va absoldre a l'Ajuntament de Mataró com a responsable civil subsidiari.

Aquesta sentència va ser recorreguda per A.G.M. i la Sala Segona Penal de Tribunal Suprem de Madrid, a 25 de setembre de 2007, condemna als ara expolicies locals R.B.A. i G.H.T. com a autors penalment responsables d'un delicte d'atemptat no greu contra la integritat moral, a les penes, per a cadascun d'ells, de 6 mesos de presó i a la inhabilitació de 2 anys per exercir un treball o càrrec públic.

R.B.A. està complint condemna actualment com a autor responsable d'un delicte de maltractaments a l'àmbit familiar. El Ple de juliol de 2007 va aprovar separar-lo del servei, és a dir, va perdre la condició de funcionari a l'Ajuntament de Mataró.

L'Ajuntament ha procedit en executar la sentència, que és ferma, a inhabilitar a G.H.T., que en aquests moments no prestava funcions com a agent de la Policia Local, i suspendre'l de la condició de funcionari durant dos anys.