Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament expulsarà un agent de la Policia Local que compleix condemna per maltractar el seu fill

Escoltar

L'Ajuntament expulsarà un agent de la Policia Local que compleix condemna per maltractar el seu fill

El president de la Comissió Informativa de Via Pública, Ramon Bassas, ha presentat avui una proposta d'acord de resolució per sancionar a un funcionari de l'Ajuntament. La proposta està previst que es portarà a aprovació del proper Ple i consisteix a separar del servei a l'agent de la Policia Local R.B.A., és a dir, que perdrà la condició de funcionari a l'Ajuntament de Mataró.

La proposta es fonamenta en el fet que R.B.A. compleix condemna com a autor responsable d'un delicte de maltractaments contra el seu fill. La sentència penal, que va ser emesa pel Jutjat Penal 1 de Granollers el 26 de novembre de 2003 i que l'Audiència Provincial de Barcelona va declarar ferma el 8 de setembre de 2004, el condemna per lesions psíquiques al seu fill a una pena de tres anys i 6 mesos de presó. A més, donat que aquestes lesions es van produir de manera habitual se li van imputat sis mesos més de presó. Actualment R.B.A. està complint condemna.

A final de l'any passat, l'agent va sol·licitar a l'Ajuntament la "suspensió temporal de serveis per motiu d'una resolució penal", però l'administració local no li ha concedit perquè considera que els fets que la provoquen són molt greus.

L'Ajuntament s'empara amb la llei que regeix els membres de les policies locals, la Llei Orgànica 2/1986, de Forces i Cossos de Seguretat, que tipifica aquests fets provats com una falta molt greu, i considera els fets vulneradors dels més mínims cànons d'ètica i humanitat i resulten deslligables de la condició d'agent de l'autoritat, especialment cridat a vetllar i practicar el respecte pels valors humans i els drets de les persones.