Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita les obres de l'aparcament del carrer de Terrassa i de la nova urbanització del vial

Escoltar

L'alcalde visita les obres de l'aparcament del carrer de Terrassa i de la nova urbanització del vial

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat avui les obres de construcció de l'aparcament per a residents del carrer de Terrassa, que promou la societat municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (Gintra), i els treballs de nova urbanització d'aquest vial, que duu a terme el Servei d'Obres.

L'aparcament per a residents se situa al carrer de Terrassa, entre les avingudes del Corregiment de Mataró i del Velòdrom, i té una superfície de 1.705 m2. Es tracta d'un edifici rectangular de 52,80 metres de longitud i 32,30 metres d'amplada, d'una sola planta i amb un total de 82 places, dues d'elles adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. A la seva coberta s'instal·larà un camp de futbol-7.

Una de les principals peculiaritats de l'aparcament és que l'interior de l'edifici es distribueix en dos espais diàfans separats per una línia de pilars centrals, cosa que permet la creació de dues fileres d'aparcaments sense obstacles amb un passadís central de maniobra i circulació de 5,50 metres d'amplada.

D'altra banda, l'accés a l'aparcament, tant per part dels vehicles com per part dels vianants, es fa a peu de carrer. Els vehicles tindran dos accessos €un d'entrada i un de sortida-, pel carrer de Terrassa, i els vianants accediran per dues portes independents situades en aquest mateix carrer.

Finalització de les obres de l'aparcament

L'empresa adjudicatària de les obres és la UTE Áridos Serrano SL & Stachys SA. El pressupost d'execució estrictament de l'obra és d'1.059.339 d'euros. Per definir la inversió total caldrà sumar-li altres despeses un cop finalitzades les obres, com el cost dels projectes.

Està previst que les obres de l'aparcament, que van començar al gener de 2007, finalitzin el proper mes d'agost. Un cop finalitzades es començarà la comercialització de les places d'aparcament per als residents que tindran uns preus màxims de 18.000 € més IVA les places de concessió a 50 anys i 90 € més IVA les places de lloguer.

Camp de futbol

Gintra habilitarà la coberta de l'aparcament, aprofitant els desnivells del terreny, perquè l'Ajuntament pugui construir el camp de futbol-7, de 50 x 35 metres, que té previst per aquest espai i formarà part dels diferents equipaments esportius del sector.. El camp de futbol substituirà al que hi havia abans de l'inici de les obres del nou poliesportiu Teresa Maria Roca, i que ara està instal·lat de forma provisional al solar comprès entre l'avinguda del Corregiment de Mataró, el pati de l'escola pública de Cirera i el Torrent de La Pólvora.

Nova urbanització del carrer de Terrassa

La reurbanització del carrer de Terrassa va començar el passat octubre i forma part d'un projecte que ha inclòs també la nova urbanització dels entorns dels pavellons poliesportius de Cirera i de Teresa Maria Roca. Aquests espais públics que donen accés als equipaments esportius han rebut el nom de plaça del Voluntariat i plaça de Cristina Kaufmann i es van estrenar el passat febrer amb motiu de la inauguració del poliesportiu Teresa Maria Roca.

Està previst que les obres d'urbanització del carrer acabin a l'abril. La superfície total de carrer a urbanitzar és de 2.025m2. La calçada es pavimentarà amb aglomerat asfàltic en calent, l'aparcament amb llamborda i les voreres amb peces de formigó.

A la cruïlla del carrer de Terrassa amb l'avinguda del Velòdrom hi haurà un pas elevat per al trànsit rodat. En aquesta mateixa cruïlla es construirà l'accés al camp de futbol-7, equipament que quedarà situat al costat del poliesportiu Teresa Maria Roca i al qual s'hi accedirà mitjançant una rampa i una escala.

El projecte ha contemplat la renovació de la xarxa de clavegueram i de la xarxa d'abastament d'aigua potable per part de l'empresa municipal Aigües de Mataró, SA (AMSA), i també l'eliminació dels encreuaments aeris de les línies elèctriques i de telèfon, que quedaran soterrades.

Pel que fa a l'enllumenat públic, es substitueixen els punts de llum existents, que estan col·locats a les façanes al llarg del carrer de Terrassa. El nou enllumenat consistirà en columnes a les quals s'hi instal·laran làmpades de vapor de sodi d'alta pressió, que milloren el rendiment econòmic i energètic.

Es col·locaran bancs i cadires de fusta, així com papereres i un aparcament per a bicicletes a l'avinguda del Corregiment.

Pel que fa a l'arbrat viari, es plantaran lledoners a l'avinguda del Corregiment i al carrer de Terrassa, exemplars de l'arbre de l'amor a la cantonada d'aquests dos vials i alzines a la plataforma d'accés al pavelló existent.

Les obres les executa l'empresa Construcciones Juanes, SA, amb un pressupost de 483.288 euros que inclou la urbanització del carrer i de les dues places, ja executades.