Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Aula de Teatre comença el curs

Escoltar

L'Aula de Teatre comença el curs

El divendres 5 d'octubre, a les 20 h, el Teatre Monumental acollirà els actes d'inici del curs de l'Aula de Teatre municipal. Enguany s'han matriculat 270 alumnes de Mataró i el Maresme que es repartiran en 9 cursos i 9 monogràfics que començaran el proper dilluns 8 d'octubre.

La presentació del nou curs de l'Aula de Teatre anirà a càrrec del president del Patronat Municipal de Cultura, Sergi Penedès, i de la directora de l'Aula, Cristina Navarro. En el transcurs de l'acte, a l'escenari del teatre es presentarà el resultat d'un taller que s'està duent a terme al llarg d'aquesta setmana al mateix Teatre Monumental. És un taller dirigit pel prestigiós coreògraf Roberto Olivan, director de l'obra "Homeland" que va formar part de la programació de l'anterior temporada teatral de gener a maig d'aquest any. Al taller, en el que s'hi treballen diverses disciplines dins de les arts escèniques €dansa, teatre, circ, clown, música, acrobàcia-, hi han participat diversos col·lectius de la ciutat, així com grups de l'escola de circ Rogelio Rivel i de 9 Barris provinents de Barcelona.

Al vestíbul del teatre s'hi podran veure fotografies dels tallers que es van realitzar l'any passat.

Més oferta, més demanda

Tot i que aquest curs s'ha augmentat l'oferta, la gran demanda d'inscripcions ha fet que dels 7 cursos de teatre inicials se n'hagin desdoblats dos, el curs dels més petits i un de joves. Així, en total hi haurà 9 cursos relacionats específicament amb el teatre i 9 monogràfics, de periodicitat setmanal o bisetmanal, que abasten altres aspectes de les arts escèniques com la dansa, l'acrobàcia o el treball d'escenes. Es repeteix el monogràfic de teatre social i un dirigit a la gent gran, i com a novetat d'aquesta temporada s'ha programat un monogràfic per a persones amb discapacitat psíquica. Dels 270 alumnes inscrits més de la meitat omplen els cursos dirigits a joves entre els 10 i 17 anys.

Al llarg del curs, els alumnes de l'Aula de Teatre tindran l'oportunitat de participar activament en nombroses activitats i programes que s'organitzen a la ciutat, com els actes del Dia Internacional del Teatre i el de la Dansa, els exercicis pràctics amb públic a l'Arcàdia o actuacions durant Les Santes, entre d'altres.