Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les mesures de prevenció d'incendis forestals estableixen que del 15 de març al 15 d'octubre no es pot encendre foc

Escoltar

Les mesures de prevenció d'incendis forestals estableixen que del 15 de març al 15 d'octubre no es pot encendre foc

D'acord a la normativa de la Generalitat de Catalunya, s'estableix que del 15 de març al 15 d'octubre es mantindran en vigor les mesures de prevenció d'incendis forestals.

Així, en els terrenys forestals siguin o no poblats d'espècies arbòries i a la franja de 500 m que els envolta resta prohibit:

. Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat sigui quina sigui la seva finalitat
. Llençar objectes encesos
. Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa d'inici d'un foc
. Llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc
. La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Malgrat aquestes prohibicions, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat pot concedir autoritzacions especials que cal notificar a l'Ajuntament.

Qualsevol persona que descobreixi l'existència o el començament d'un incendi forestal, intentarà extingir-lo amb tota urgència, sempre que ho permeti la distància o la intensitat del foc. En tot cas, sempre haurà de donar avís immediat al telèfon 112 o a la Policia Local al 092.

Protecció a les urbanitzacions

El Servei de Protecció Civil de l'Ajuntament ha enviat als domicilis de les urbanitzacions de la ciutat unes cartes amb recomanacions per evitar els incendis i consells per com s'ha d'actuar si n'hi ha un.

Al terme municipal de Mataró hi ha sis urbanitzacions, en les quals hi ha unes 700 parcel·les i hi resideixen aproximadament unes dues mil persones: La Fornenca, Can Quirze, Cal Marquès, La Cornisa, Les Sureres/Santa Maria i Can Vilardell.

Pel que fa a les franges de protecció perimetrals de les urbanitzacions, al llarg d'aquest any l'Ajuntament procedirà a fer el manteniment de més de 232.000 m2perquè les franges es conservin en bon estat.