Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les plaques dels carrers que estan en castellà se substituiran per altres en català

Escoltar

Les plaques dels carrers que estan en castellà se substituiran per altres en català

El Ple de desembre, celebrat ahir dijous, va aprovar la proposta de resolució presentada pels grups municipals del PSC, CiU, ICV-EUiA, ERC i la CUP per catalanitzar i substituir les plaques dels carrers que encara estan en castellà. La proposta va tirar endavant amb l'abstenció del PPC.

La proposta íntegra és la següent:

"Atès que l'Ajuntament de Mataró ha de garantir que qualsevol ciutadà pugui conèixer el nom del carrer o plaça on es troba mitjançant la corresponent placa, atès que la imatge d'una ciutat també depèn d'aquestes petits elements.

Atès que a l'actualitat encara existeix un elevat nombre de plaques de carrers que són antigues i no han estat substituïdes per plaques en llengua catalana i que aquest treball caldria fer-lo més ràpidament.

ACORDS:

1. Realitzar durant el 2008 un estudi complert de l'estat de les plaques que identifiquen el nom dels carrers i places de la ciutat, assenyalant aquelles que requereixen una actuació de reparació, neteja o substitució, i determinant els punts on no n'hi ha i caldria instal·lar-ne.

2. Executar a partir d'aquesta anàlisi i durant el present mandat un pla d'actuació que garanteixi la millora, substitució i nova instal·lació de plaques d'identificació dels carrers i places de la ciutat, amb reserva pressupostària adequada, que faci complir les conclusions i fases establertes en l'estudi elaborat.

3. Serà d'aplicació la normativa existent i els criteris definits i consensuats en el marc del Consell del nomenclàtor: com la catalanització de totes les plaques, o quan portin el nom d'una personalitat, a més del nom, hi figurarà el motiu pel que va destacar a la seva època i pel que li ha estat dedicat aquest espai, es substituiran les plaques de l'anterior règim".