Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull una marató de donació de sang

Escoltar

Mataró acull una marató de donació de sang

El dimarts, 11 de desembre, tindrà lloc al Foment Mataroní una marató de donació de sang. La marató, que es farà de 10 a 22 h ininterrompudament, està organitzada pel Banc de Sang i Teixits, la Creu Roja Mataró, el Foment Mataroní i l'Ajuntament de Mataró.

El Banc de Sang i Teixits promou diverses actuacions dirigides a fomentar les donacions de sang per aconseguir l'autosuficiència. Una de les activitats, que es va iniciar l'abril del 2002, ha estat la realització d'una campanya itinerant de Maratons de Donació de Sang, que es va començar fent en 12 poblacions catalanes durant el primer any, i a dia d'avui cada vegada son més les poblacions de tota Catalunya que se sumen a aquesta iniciativa.

La jornada s'ha organitzat com un dia festiu en el qual hi haurà obsequis per a tots els donants, servei de guarderia gratuïta, refrigeri i música ambient a l'exterior.

Podran donar sang aquelles persones majors de 18 anys, si el pes corporal supera els 50 kg o si no s'ha patit hepatitis després dels 12 anys. No cal anar en dejú.

Únic banc de sang

El Banc de Sang i Teixits (BST) és actualment l'únic banc de sang de Catalunya, resultat d'unir tots els bancs del territori per fer front a l'increment dels requeriments tècnics i de seguretat. A més de promocionar la donació en les unitats mòbils, el BST és el responsable integral dels serveis de transfusió d'11 hospitals de la Xarxa Pública Catalana i d'assumir el compromís de ser el centre de referència en la resolució de consultes transfusionals per als serveis que en aquesta matèria tenen tots els hospitals i clíniques de Catalunya.

Objectius hemodonació

El Banc de Sang i Teixits subministra a tots els hospitals i clíniques de Catalunya els productes sanguinis que manquen per atendre les necessitats que poden sorgir en gairebé 15.000 llits hospitalaris.

L'objectiu de l'hemodonació és disposar dels productes sanguinis necessaris, 1.000 cada dia, com a mínim, per donar assistència a tots els hospitals de Catalunya.

Les donacions fan que els bancs de sang puguin obtenir els components necessaris (glòbuls vermells, plaquetes, plasma, etc) per al tractament de moltes malalties.

Municipis amb maratons

La flota d'equips mòbils realitza unes 80 campanyes a la setmana i periòdicament es realitzen uns campanya de maratons arreu de Catalunya. També s'organitzen maratons per promoure la donació de sang des d'una gran flexibilitat horària i un important desplegament de serveis.