Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró constitueix el nou Ajuntament amb la reelecció de Joan Antoni Baron com a alcalde

Escoltar

Mataró constitueix el nou Ajuntament amb la reelecció de Joan Antoni Baron com a alcalde

Mataró ha celebrat aquest migdia el Ple de constitució del nou consistori, que ha suposat la reelecció de Joan Antoni Baron (PSC) com a alcalde.

L'elecció del nou alcalde-president de l'Ajuntament s'ha realitzat mitjançant la votació, amb una urna, dels candidats presentats pels grups municipals que van obtenir representació en les darreres eleccions municipals. Joan Antoni Baron ha resultat escollit per majoria absoluta, havent rebut 15 dels 27 vots emesos pels regidors.

Joan Antoni Baron ja era alcalde des de maig de 2004, quan va ser elegit després que Manuel Mas, cap de la llista del PSC al 2003, presentés la seva renúncia voluntària com a càrrec electe de l'Ajuntament per incorporar-se com a diputat a les Corts Generals. Joan Antoni Baron és llicenciat en Biologia, especialitzat en Botànica, i va entrar com a regidor de l'Ajuntament de Mataró al 1995.

La presa de possessió de l'alcalde s'ha simbolitzat amb la recepció del bastó del govern de la ciutat i la imposició d'una banda de color vermell amb l'escut de la ciutat brodat, tal com està estipulat en el Reglament d'Honors i Distincions de l'Ajuntament.

Abans de realitzar-se l'elecció de l'alcalde han pres possessió del càrrec els regidors que formaran part del Ple durant aquest mandat arran dels resultats de les eleccions municipals celebrades el passat 27 de maig. Finalment, els regidors que integraran els diferents grups municipals són:

- PSC-PM: Joan Antoni Baron, Ramon Bassas, Alícia Romero, Montserrat López, Oriol Batista, Esteve Terradas, Francico Melero, Maria Carmen Esteban, Ana Maria Barrera, Carlos Fernández i Ivan Pera.

- CiU: Joan Mora, Joaquim Fernández, Marcel Martínez, Carolina Soler, Isabel Martínez, Josep Vicent Garcia i Francesc Masriera.

- PP: Pau Mojedano, Juan Carlos Ferrando, Jose Manuel López i Maria Lluïsa Corominas.

- ICV-EUiA-EPM: Concepción Calvo i Antoni Guirao.

- Esquerra-AM: Francesc Teixidó i Sergi Penedès.

- CUP: Xavier Safont-Tria

Tant la presa de possessió dels regidors com l'elecció de l'alcalde han estat conduïts per la mesa d'Edat, presidida per Josep Vicent Garcia, el membre de més edat del consistori, i per Ana Maria Barrera, l'edil més jove, i assistida pel secretari general de l'Ajuntament.

El primer discurs de l'alcalde

En el primer discurs de l'alcalde davant el nou consistori, Joan Antoni Baron ha apostat per desenvolupar una tasca de govern compartida amb el conjunt de forces polítiques, socials i econòmiques de la ciutat, i especialment pels ciutadans i ciutadanes, buscant el diàleg i la recerca de consens. En aquest sentit, l'alcalde ha anunciat que es crearan dos nous consells territorials de participació, un per als barris del nord de la ciutat i l'altre per a Peramàs-Pla d'en Boet, així com el futur Consell Municipal d'Urbanisme com a espai de debat sobre el desenvolupament urbanístic de la ciutat. Ha defensat que la proximitat a la ciutadania continuarà sent un element d'entendre la política per a ell, com a alcalde, i per al govern municipal.

Joan Antoni Baron ha enumerat les prioritats de l'acord de govern per al mandat 2007-2011, signat ahir per PSC, ICV-EUiA i ERC: l'habitatge, l'urbanisme sostenible, l'espai públic i la seguretat, la visió estratègica i el desenvolupament econòmic per impulsar la promoció de la ciutat, la integració, el benestar social i l'educació.

En el discurs, l'alcalde ha apostat també per aconseguir que Mataró sigui una ciutat encara més important a Catalunya, que lideri la comarca i exerceixi de capital en l'entorn més immediat, i per treballar amb les altres administracions per dotar al municipi de les infraestructures viàries i ferroviàries que necessita.