Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró lliura els guardons de la 7a edició dels Premis Cre@tic durant la celebració de la Nit amb Visió

Escoltar

Mataró lliura els guardons de la 7a edició dels Premis Cre@tic durant la celebració de la Nit amb Visió

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, van presidir ahir la segona edició de la Nit amb Visió que organitza l'IMPEM i que també va comptar amb la presència del Secretari d'Indústria i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Antoni Soy. Aquesta trobada anual d'empresaris i emprenedors vol ser un referent per a totes aquelles persones que algun dia han tingut la visió d'emprendre un projecte empresarial. A l'acte hi van assistir més de 200 empresaris de diferents sectors econòmics. En el decurs de la nit es van lliurar els Premis Cre@tic a les iniciatives empresarials i un reconeixement als comportaments empresarials socialment responsables de 14 empreses. El publicista, Lluís Bassat, va intervenir amb un parlament durant el sopar.

10 projectes s'han presentat en aquesta edició oberta a projectes tecnològics i innovadors

Aquesta 7a edició dels Premis Cre@tic, convocada al setembre,  presentava com a principal novetat la possibilitat de poder participar a projectes que suposessin una innovació en el seu sector, ja que fins ara se centrava la participació en projectes de caire tecnològic. Això ha permès atorgar el primer premi, dotat amb 6.000 euros, al projecte POREC presentat pels germans Josep Mª i Alex Gaya que consisteix en el disseny d'un sistema de reg amb tub geotèxtil exsudant incorporant tèxtils intel·ligents per a l'agricultura. Precisament aquest projecte va obtenir l'any passat una menció especial del jurat per la seva especial identificació amb la realitat econòmica de Mataró i la seva implicació en el sector tèxtil, agrari i la sostenibilitat ambiental.

El segon premi, valorat amb 3.000 euros, ha anat a parar a mans de Jorge Luna Rodríguez i
Jaume Ródenas Sans pel seu projecte Alooha, un servei basat en suports de comunicació exterior i màrqueting visual mitjançant  xarxes i tecnologia digital, del que el jurat n'ha destacat la seva profunditat tècnica i l'aprofitament de les noves tecnologies en un sector de molt recorregut.

Finalment, el tercer premi, amb una dotació econòmica de 1.500 euros, ha estat per a Francesc Minguillón i Santiago Tomàs Claros per Alpha.net, un projecte d'enginyeria que desenvolupa projectes integrals de domòtica, immòtica i sistemes de seguretat i vídeo. Per al jurat aquest projecte destaca per la identificació d'oportunitats de mercat i l'oferiment de productes que milloren la qualitat de vida i seguretat.
A  banda dels premiats, a la present edició s'hi han presentat els següents projectes:

- In Situ a càrrec de Júlia Martín Planas.

- Incod enginyeria industrial a càrrec de Francesc Bisbal, Eduard Castellà, José Luis López i Juan Manuel Medina.

- Venbé a càrrec de Roger Lloret.

- Datel Enterprise a càrrec de David del Molino.

- Satoline Systems a càrrec de Xavier Faixa i Xavier Sansa.

- Un projecte de Sergi Espin.

- ST Global a càrrec d'Albert Calderon, Antonio Montes, Joel Boixader, Jordi Jubany, Juan Pedro Sánchez, Raul Ibarz i Roberto Morgado.

D'aquests treballs, ST Global i Incod, han rebut un reconeixement per part del jurat, per la seva capacitat de capgirar una situació de crisi, de pèrdua de empreses de valor tecnològic, amb l'assumpció de les responsabilitats per mantenir l'ocupació dels seus treballs i serveis al territori.

Accèssit al millor projecte de fi de carrera de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró

Per quart any s'ha concedit també un accèssit al millor projecte de fi de carrera realitzat a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró. L'objectiu és promoure l'esperit emprenedor i la cultura de la innovació entre el col·lectiu universitari de la nostra ciutat. El guardó dotat amb 600 euros aportats per l'escola l'ha rebut Josep Maria Flores López pel projecte "Sistema d'Emissió de Pulsos d'energia per a Monitorització de Potència Instantània". El jurat n'ha destacat l'originalitat i la innovació de la idea, el potencial de negoci , l'oportunitat tecnològica, la usabilitat de la tecnologia i  l'impacte i benefici social i empresarial del projecte .

Els Premis Cre@tic amb comptat com a jurat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Fundació TecnoCampus, Pacte Local per a l'Ocupació, L'Escola Universitària Politècnica de Mataró, Programa INNOVA de l'UPC, la Generalitat de Catalunya, l'Associació Gentic, Grupo Intercom , Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i el Cidem.

Reconeixement a les bones pràctiques en l'àmbit de la Responsabilitat Social

Durant la Nit amb Visió també va tenir lloc el lliurament de plaques de reconeixement a 14 empreses pels seus comportaments destacats en l'àmbit de la Responsabilitat Social: les empreses i les pràctiques per les quals han estat citades són les següents:

-         Calçats Boixet , Fusteria Bassas i Star Tèxtil, S.A per la seva relació amb l'entorn.

-         Empresa Casas, S.A., Grup CECASSA Assessors S.L i Perruqueria Pèls, SL per la formació al personal.

-         Centre geriàtric Can Boada, S.L per la seva participació interna i formació al personal.

-         Fimbranet NSP, S.L per cooperació empresarial.

-         Grup V&H Enginyers Consultors, SCCL per les pràctiques de participació interna i intercooperació.

-         MAP. Serveis a les persones, S.L per formació i conciliació laboral i personal.

-         Nova Europa Macià Merlots Associats, S.L per les relacions empresarials.

-         SAD Suport, S.C.C.L per la igualtat d'oportunitats i el respecte medi ambient.

-         Sala assessor informàtic, S.L per possibilitar la conciliació de la vida laboral i personal.

-         SEDNA Engineering, S.L per les seves relacions empresarials i medi ambient.