Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró Ràdio fa balanç del seu primer any d'emissions

Escoltar

Mataró Ràdio fa balanç del seu primer any d'emissions

Demà dimarts 11 de setembre Mataró Ràdio celebra el primer any d'emissions. L'alcalde i president de Mataró Audiovisual, Joan Antoni Baron, i la gerent de Mataró Audiovisual, Mei Ros, han fet balanç avui en roda de premsa d'aquests primers 12 mesos de funcionament de l'emissora municipal.

Durant aquest any, l'emissora ha cobert la primera temporada €de setembre 2006 a juliol 2007€, la temporada d'estiu €que cobreix els mesos de juliol i agost€ i es troba ara en els inicis de la segona temporada. En tot aquest temps, Mataró Ràdio ha omplert la programació seguint els objectius que es van fixar en la posada en marxa de l'emissora municipal, que a grans trets són:

a)      Mantenir informada a la població, tenint present la diversitat i el respecte.

b)      Promoure la comunicació local amb tecnologies avançades.

c)      Oferir una programació de proximitat.

d)      Obrir les portes a la participació.

e)      Formar nous professionals, amb convenis de col·laboració amb les Universitats i altres centres d'ensenyament.

f)        Contribuir a la normalització de la llengua catalana a la nostra ciutat.

Informatius

L'equip d'Informatius, a càrrec de l'empresa Compagina, i amb Joan Salicrú al davant, ha cobert el servei d'informar a la població puntualment, amb butlletins informatius horaris de 8 del matí a 22 hores de dilluns a divendres, amb els Informatius de migdia de dilluns a diumenge, i els Informatius del vespre, de dilluns a divendres. D'aquesta manera, Mataró Ràdio és l'únic mitjà de la ciutat, amb excepció dels mitjans digitals, que hores d'ara ofereix hora a hora la informació actualitzada del que succeeix a Mataró, de les 8 a les 22.00 hores.

L'equip d'Informatius és també el responsable del programa setmanal L'Entrevista, que ha abordat diferents personatges de l'actualitat informativa de la ciutat en profunditat.

L'equip ha encapçalat o participat en diferents programes especials al llarg de la temporada, com els realitzats amb motiu de les dues conteses electorals celebrades en aquest període, els programes especials de Sant Jordi, Les Santes, les fires Innovàtic, la Mostra d'entitats o el Saló Boda, esdeveniments als quals Mataró Ràdio ha estat present, així com a diferents festes de barri.

De cara a la nova temporada que ara comença, l'equip d'Informatius introdueix millores en la programació, a partir de l'ampliació de l'Informatiu vespre de mitja a una hora de durada, per aprofundir en la realitat informativa de la ciutat, i amb la reemissió al final de la programació.

Magazín

Viu la vida dia a dia, programa encapçalat per M. Lluïsa Aranaz, ha donat veu des dels seus inicis als protagonistes de les diferents iniciatives de la ciutat, oferint-los un espai per donar-se a conèixer a la resta dels ciutadans. Amb un programa de dues hores de durada, Viu la vida dia a dia ha obert també els micròfons a la participació dels oïdors.

Amb un gran equip de col·laboradors, format per estudiants, representants d'entitats i altres ciutadans especialistes d'alguna temàtica, Viu la vida dia a dia també ha encapçalat i participat en els diferents esdeveniments ciutadans en els quals Mataró Ràdio ha sortit al carrer per donar crònica puntual d'allò que succeeix, com la Cavalcada de reis, les fires abans esmentades, així com les festes populars de Sant Jordi i Les Santes. L'emissora ha sortit al carrer per oferir el magazín en directe des de la plaça de Santa Anna, entre d'altres.

Esports

L'equip de Carnet esportiu FM, de Televisió de Mataró, encapçalat per l'Oriol Debat, s'ha fet càrrec de l'apartat específic dels programes esportius de l'emissora, amb els programes del dilluns i divendres de La Prèvia i La Crònica i el plat fort de la retransmissió de les competicions esportives dels equips de la ciutat, seguint en directe els partits, tant de casa com de fora. D'aquesta manera, Mataró Ràdio és l'únic mitjà de la ciutat que hores d'ara ofereix als seguidors de l'esport mataroní l'actualitat en directe dels seus equips.

Els programes de participació

Amb 62 programes a la primera temporada i 68 la segona, i amb més de 150 col·laboradors, el balanç de la participació tant d'entitats com de particulars ha estat molt positiu, amb un nivell molt alt de compromís dels responsables de programes amb l'emissora i una enorme voluntat de superació i de millora del programa que tenen sota la seva responsabilitat.

De la totalitat dels programes de la primera temporada, més d'un 90% han tingut la voluntat de continuar en la temporada que ara comença, amb la incorporació, a més, de 9 nous programes.

TEMPORADA

2006-2007

2007-2008

ENTITAT

22

24

PARTICULARS

40

44

NÚM. PROGRAMES

62

68

 

 

 

CULTURALS

18

17

DIVULGATIUS

15

18

ENTRETENIMENT

4

5

MUSICALS

17

21

SOCIALS

8

7

Periodicitat

2006-2007

2007-2008

Diària

1

1

setmanal

52

 59

quinzenal

8

 6

mensual

2

 2

Llistat de programes

33 rpm

Joc de Dames

NO SEGUEIXEN A 2007-2008

A cel obert

Joves. Tv/Summertime

Arribada a negra nit

Alerta Otaku

La prèvia - La Crónica d'ESPORTS

Contes nocturns

Altaveu

La veu de la gent del Parc

Música Mestre (secció dins Viu la Vida 2007-2008)

Amb veu de dona

La veu dels barris

No ens avorrirem

Amunt el teló

Les escoles a la ràdio

No m'importa

Aula jurídica

Les músiques d'en Pol

Radart

Banc de proves

L'hora de la gent gran

 

Bona companyia

L'hora del conte

NOUS PROGRAMES 07-08

Bpm

Limitacció

Sabem el que sabem

Chelsea Hotel

Lloc de trobada

La guardiola

Contes de cafè

Makina sound

El portal de la Muralla

Culturetes

Mataró, Cruïlla d'Europa

El k sona

Educació dia a dia

Minuts poètics

Infotic

El Calaix d'Arquímedes

Mirant Amunt

La Contraportada

El crit del col·lectiu

No deixis de somiar

Les nits d'en Robafaves

El despertador

Noticia de llibres, música i DVD

Peluts

El Dron

Ones de mar

Retalls de nit

El Racó

Pàgines de ràdio

i.. Tu com vas de salut?

El somiatruites

Perfils

 

Etiqueta negra

Qui s'han cregut que som?

 

Fal·lera gegantera

Rodamón

 

Finestra al mar

Rumbo a Rio

 

Gent d'Avui

Són al cine

 

Gent Tic

Va de compres

 

Grand Country

Variacions

 

Impàvids

Viu la vida dia a dia

 

Jazz club

Zero absolut

 

La graella amb la nova programació, que va començar el 3 de setembre, es pot consultar al web de Mataró Ràdio.

Col·laboració amb COM Ràdio

Des dels seus inicis Mataró Ràdio ha participat amb COM Ràdio per millorar les seves emissions.

Amb menys d'un any de vida, l'emissora municipal ha rebut la confiança perquè alguns d'aquests espais de col·laboració formessin part de la programació d'estiu de COM Ràdio, i ara tinguin continuïtat en la d'hivern.

Coproducció

- Com Llevar-se. Una adaptació del popular programa de participació El despertador dirigit i presentat per Ivan Llensa, que s'ha incorporat a la COM des del 23 de juliol, i amb compromís d'estada fins el 31 d'agost de 2008.

Producció de programes

- Finestra al mar. El programa de música d'arrels dirigit i presentat pel col·laborador de Mataró Ràdio, Jordi Pedret, que durant la temporada d'estiu s'ha pogut escoltar a través de la COM.

Programa produït per la COM i sorgit de Mataró Ràdio

- No deixis de somiar. Programa dirigit i presentat pel col·laborador Jonathan Argüelles, que durant la temporada d'estiu s'ha escoltat la COM.

Entrevistes pel programa En un tres i no res

- Els serveis informatius de Mataró Ràdio han realitzat dues entrevistes amb personatges de la ciutat per al programa En un tres i no res, que s'emetia els matins de l'estiu a la COM.

Perspectives de futur

Després del primer any de funcionament, Mataró Ràdio comença la nova temporada amb:

· el compromís de realitzar un estudi d'audiència que ens permeti veure quin és el nivell d'incidència de l'emissora a la ciutat;

· el projecte sobre la taula per fer l'ampliació dels estudis de l'emissora, que permeti comptar amb un nou estudi per a la gravació de programes i una cabina de gravació específica per als serveis informatius, a més d'altres millores