Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s'adhereix un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Escoltar

Mataró s'adhereix un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Mataró s'ha adherit un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que sota el lema "Carrers per a tothom se celebra a Catalunya des de demà dissabte 22 de setembre i fins el 29 de setembre. Els objectius d'aquesta campanya tornen a ser estimular un comportament ciutadà en relació amb l'ús del vehicle que sigui compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, i en definitiva sensibilitzar el ciutadà sobre els impactes ambientals del transport tot promovent la utilització de mitjans alternatius al cotxe privat.

Activitats programades durant la Setmana

- Campanya de Mataró Bus. Com en anys anteriors, es realitzarà una campanya de difusió i promoció del transport col·lectiu urbà Mataró Bus, mitjançant publicitat i repartiment d'obsequis per part de l'empresa concessionària del servei, CTSA.

- V Edició del Concurs Fotogràfic organitzat per la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró amb el tema "En bus per Mataró, una experiència urbana". La concessionària de Mataró Bus col·labora en la iniciativa.

- Tallers d'acústica. El Servei de Ciutat Sostenible i l'Institut Municipal d'Educació (IME) organitzen un any més durant la setmana els tallers d'acústica adreçats a escolars de secundària, que tindran lloc a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró, per tal d'experimentar els efectes dels sorolls.

D'altra banda, durant aquest dies tenen lloc rutes o activitats que permeten descobrir la ciutat a peu:

- Ruta audioguiada per Mataró. Cada dia de la setmana en l'horari de l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament (Riera, 48), de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores, i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores. L'activitat, organitzada per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), és gratuïta.

-Una volta pel món del gènere de punt. Visita guiada al fons de maquinària tèxtil de la Fundació Jaume Vilaseca (Baldomer Vila, 9), el dijous de 17.00 a 19.00 hores o qualsevol dia prèvia concertació. L'activitat, organitzada per la Fundació Jaume Vilaseva, és gratuïta.

- Mataronades. Recorregut durant la nit de lluna plena de setembre per les places del centre de la ciutat, seguint un itinerari costumista de cultura local pel centre històric de Mataró, el dimecres 26 de setembre a les 21.00 hores. La sortida es farà des de la plaça de la Muralla. L'activitat és gratuïta, està organitzada per Comerç Mataró Centre i Actua, i anirà a càrrec del narrador Carles Alcoy.

Mesures permanents agrupades per àmbits

L'Ajuntament de Mataró aposta per la implementació de mesures permanents, de més repercussió en el temps que iniciatives concretes realitzades només durant la Setmana de la Mobilitat. En concret, per al 2007 s'han programat les següents accions, algunes d'elles ja executades o en execució:

Noves instal·lacions per a bicicletes o millora de les existents

- Creació d'un nou espai per a bicicletes, compartit amb vianants, dins la reurbanització del passeig central de l'avinguda d'Amèrica.

- Instal·lació de nous aparcaments per a bicicletes.

- Participació del projecte Bypad-Platform (auditoria de l'estat del carril bicicleta a la ciutat)

Actuacions per a vianants

- Finalització de les reurbanitzacions dels carrers de la Cooperativa, de Terrassa, del Prat, de trams dels carrers d'Antonio Solís, del Rosselló i de Sant Joan Bosco, amb ampliació de voreres, incorporació d'arbrat i eliminació de l'estacionament, creació de zones i passos de vianants a nivell de vorera, i protecció d'aquests espais mitjançant pilones. Al barri de Cirera, execució de cruïlles elevades i rebaixos per a vianants.

- Inici de les obres de reurbanització de l'avinguda del Perú, carrers del centre històric (Beata Maria, Sant Simó, plaça del Fossar Xic i Baixada d'en Feliu de la Penya), i del carrer de Jaume Balmes i entorns del Cafè del Mar.

- Creació de l'àrea cívica del parc del Palau, amb una zona de limitació de la velocitat a 30 km/h, i execució de passos de vianants a nivell de vorera.

Seguretat vial

- Continuació d'instal·lació de bandes reductores de velocitat durant tot l'any.

- Instal·lació d'una càmera de control de trànsit a la Porta Laietana.

- Canvi massiu de senyals de trànsit al sector de Molins-Torner.

Aparcaments

- Posada en marxa dels aparcaments de plaça d'Occitània i del parc de Cerdanyola.

- Inici dels estudis del projecte d'aparcament al carrer de Càceres i de les obres de l'aparcament del parc del Palau.

- Nous aparcaments de bicicletes al passeig de Ramon Berenguer III, plaça de l'Havana i carrer de Terrassa.

- Nous aparcaments de motocicletes disposats de manera que facilitin la visibilitat a la cruïlla, als carrers de Floridablanca, Mare de Déu dels Àngels, Marià Ribas, Caminet de les Vinyes, ronda de Josep Tarradellas i riera de Figuera Major.

Transport públic

- Execució o implementació de 16 plataformes d'accés a les parades del servei urbà Mataró Bus.

- Realització d'enquesta anual sobre la qualitat del servei dels autobusos urbans.

- Adquisició d'un autobús nou accessible amb plataforma.

- Implementació del trenet platja al passeig Marítim durant l'estiu.

- Reforç del servei a la línia 3.

Altres

- Ampliació de l'aranya de trànsit, d'informació en temps real al web municipal de l'estat de la circulació, amb desplegament de més detectors.