Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA adjudica la construcció de l'estructura dels edificis de TecnoCampusMataró

Escoltar

PUMSA adjudica la construcció de l'estructura dels edificis de TecnoCampusMataró

El Consell d'Administració de l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró SA (PUMSA), reunit el passat 27 de novembre, va adjudicar la construcció de l'estructura de la totalitat dels edificis que conformen el parc tecnològic i de la innovació TecnoCampusMataró (TCM).

En concret s'ha adjudicat, per un import total de 14 milions d€euros, l'estructura de l'edifici del Coneixement (universitats i aparcament públic) i el conjunt d'immobles dels Serveis a la Innovació (Incubadora, Centre R+D+i, Edifici d'Innovació i Centre de Congressos i Reunions). Aquests edificis són tots els que formen TecnoCampusMataró.

Les obres començaran el gener de 2008 amb les feines de moviments de terres pròpies de l'estructura i amb la creació dels fonaments dels immobles, que donaran pas a la construcció de l'estructura dels edificis.

Edifici del coneixement

Aquest singular immoble allotjarà l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) i l'Escola Universitària del Maresme (EUM) en una superfície de 12.400 m2. Els centres universitaris compartiran un mateix espai per oferir un nou campus universitari que combinarà titulacions ens els àmbits de les TIC, Empresa, Turisme i Mitjans Audiovisuals.

A la planta semisoterrani de l'edifici es situen els serveis complementaris del parc tecnològic, (restaurants i comerços, principalment) que disposen de 2.500 m2de superfície. L'immoble es completa amb un aparcament soterrani i semisoterrani de 13.900 m2, amb capacitat per a 464 places.

Fomento de Construcciones y Contratas, SA serà l'empresa encarregada d'aixecar l'estructura de l'edifici del Coneixement. El pressupost d'adjudicació de les obres és de 8.206.333 €, IVA inclòs, i es faran en un termini de 14 mesos.

Serveis a la Innovació

Pel que fa al conjunt d'edificis dels Serveis a la Innovació, es tracta de dos immobles en forma de cub que es situaran a la cara Nord del parc tecnològic, davant la carretera de Barcelona. Entre els dos immobles bessons, s'oferirà allotjament a prop de 75 empreses TIC.

Un dels edificis, de 7.000 m2, acollirà la Incubadora i el Centre R+D+i. L'objectiu de la Incubadora és permetre la creació, creixement i consolidació de noves empreses innovadores per a Mataró, des de la generació de la idea de negoci fins que poden independitzar-se en un termini de tres anys.

Pel que fa al Centre R+D+i, és l'espai per a la innovació i la tecnificació destinat a incrementar la competitivitat de les empreses mitjançant la innovació. Permetrà la creació de nous productes i serveis, i els empresaris, emprenedors i treballadors de Mataró podran posar-se al dia tecnològicament en un espai dotat de laboratori i aules de formació amb gran capacitat.

L'altre edifici, també de 7.000 m2, allotjarà empreses relacionades amb la Incubadora, la recerca i la innovació, l'activitat de les quals estigui relacionada amb un ús intensiu del coneixement. La planta baixa de l'immoble es reserva per al Centre de Congressos i Reunions, un espai complementari per a les empreses allotjades als edificis dels Serveis a la Innovació.

La construcció de l'estructura dels dos edificis cúbics s'ha adjudicat a l'empresa Aldesa Construcciones, SA, amb un pressupost de 5.792.062 €, IVA inclòs. Les obres tenen un termini d'execució d'11 mesos.

El parc tecnològic i de la innovació

El 23 de febrer de 2007 es va col·locar la primera pedra del parc tecnològic i de la innovació TecnoCampusMataró. Les feines que s'han fet fins ara han consistit en el moviment de terres per a preparar els terrenys de cara a la construcció dels edificis que conformen el parc tecnològic i de la innovació.

La finalitat de TCM és crear un entorn capaç d'accelerar els processos d'innovació mitjançant la transferència i la difusió de tecnologia que permeti l'increment de la competitivitat, la creació de noves empreses en sectors emergents i la millora de la capacitació professional dels treballadors i les treballadores.

El nou espai permetrà la instal·lació de 75 empreses de base tecnològica, la generació de més de 20 noves empreses cada any i la creació o consolidació de 2.000 llocs de treball (3,4% de la població activa de Mataró).

A nivell universitari, al parc TecnoCampusMataró s'oferiran titulacions en l'àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), audiovisuals, turisme i empresarials, i es graduaran més de 200 estudiants anualment. D'altra banda, permetrà l'ampliació de l'oferta de formació contínua de postgrau. La repercussió del parc sobre el PIB municipal es traduirà en un increment d'entre el 4 i el 4,5%.