Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA comença la construcció dels edificis d'equipament i comercial al barri de La Llàntia

Escoltar

PUMSA comença la construcció dels edificis d'equipament i comercial al barri de La Llàntia

L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) ha iniciat les obres de construcció de l'edifici d'equipament i de l'edifici d'ús comercial al barri de La Llàntia de Mataró. El pressupost d'execució de les obres, que està previst que finalitzin el juny de 2008, és de 2.638.981 euros. L'empresa FCC Construcción durà a terme les obres.

Els dos edificis tenen una superfície total construïda de 4.056 m2.La façana dels mateixos dóna al nou espai públic de La Llàntia, que també urbanitza PUMSA, i que quedarà configurat a diferents nivells als entorns del carrer de La Boixa.

El primer edifici en construir-se allotjarà part de l'aparcament, un local públic per a equipament i la pista poliesportiva, mentre que el segon es destinarà al local comercial, a la creació d'un nou espai públic i a altra part de l'aparcament.

91 noves places

L'aparcament ocupa la planta soterrani dels dos immobles, i també part del subsòl de l'espai públic a tocar del carrer de La Boixa, amb un total de 2.226 m2. Aquest aparcament tindrà una capacitat de 91 places, tres de les quals són adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

L'accés dels vehicles a l'aparcament es farà a l'alçada del carrer de La Boixa, mentre que els vianants ho faran mitjançant dues escales pel carrer de Masnou i pel carrer de La Boixa, o mitjançant l'ascensor que s'ubicarà a l'exterior dels edificis d'equipament i comercial.

Edificis d'equipament i comercial

L'edifici d'equipament, a més d'allotjar part de l'aparcament a la planta soterrani, tindrà un local destinat a equipament amb una superfície de 1.156 m2que se situarà a la planta baixa, i que comunica directament amb el nou espai públic. A la coberta d'aquest immoble s'hi construirà una pista poliesportiva que millorarà de manera àmplia la que existia a la zona abans d'iniciar els enderrocs previs a la construcció dels nous immobles. Donat el fort desnivell del terreny, l'accés a la pista esportiva es farà a peu pla pel carrer de la Verge de Guadalupe.

Pel que fa a l'edifici que allotjarà el local comercial, quedarà situat al costat de l'edifici d'equipament, donant façana i accés al nou espai públic de La Llàntia. Aquest edifici consta d'una planta soterrani, on se situa part de l'aparcament. El local comercial es desenvoluparà en dues plantes, i ocuparà una superfície de 497 m2de sostre. La coberta de l'edifici serà d'ús públic: s'urbanitzarà i utilitzarà com ampliació d'un altre espai públic que quedarà situat entre els carrers de La Boixa i de la Llevantina. A la coberta s'accedeix des del carrer de la Verge de Guadalupe.

Cadascuna de les plantes tant de l'edifici d'equipament com de l'edifici comercial seran independents entre elles, de manera que no estaran connectades per l'interior. Per aquest motiu, cada nivell tindrà accés des del carrer. A més, tots dos edificis compartiran unes escales exteriors i un ascensor que comunicaran amb l'aparcament, amb el nou espai públic de La Llàntia i amb el carrer de la Verge de Guadalupe.

PEMU de La Llàntia

El Pla especial de millora urbana de la Llàntia va ser aprovat provisionalment el 16 de gener de 2003 pel Ple de l'Ajuntament de Mataró, i definitivament el 12 de març de 2003 per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona, amb l'objectiu de millorar l'ordenació d'aquest barri de Mataró.

A més de les obres que s'inicien ara, el Pla preveu altres actuacions com la construcció d'un Centre d'Atenció Primària (CAP), la primera pedra del qual es va posar el passat mes de març; la recuperació i rehabilitació de la masia existent a l'àmbit del carrer de La Boixa, que es destinarà a equipament; i la construcció de diferents edificis de promoció pública.

El PEMU de La Llàntia també contempla la urbanització d'un àmbit de 5.100 metres quadrats, delimitat pels carrers de Teià, del Masnou, de La Boixa, de la Verge de Guadalupe i de Galícia. Aquestes van començar l'agost de 2006, i es preveu que estiguin llestes en un termini de 20 mesos.