Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA inicia les obres d'urbanització del sector de Can Gassol

Escoltar

PUMSA inicia les obres d'urbanització del sector de Can Gassol

Les obres d'urbanització del sector de Can Gassol han començat aquest mes de juliol. Els nous immobles acolliran 101 habitatges, 31 dels quals de caràcter protegit i concertat, 2 locals comercials i un aparcament amb 147 places. L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) i Residencial Urbemar, SL són les promotores de promouen les obres.Els edificis d'habitatges se situen en una parcel·la de 6.040 m2, i formen un bloc en forma d'"u" que dóna façana als carrers de Floridablanca, de Pacheco i d'Enric Prat de la Riba. El conjunt crea un nou espai públic interior que envolta la part que es conserva de les fàbriques de Can Gassol per al seu futur ús com a equipament comunitari.

A més, els baixos de dels dos blocs d'habitatges que queden paral·lels l'un respecte a l'altre seran porxats, de manera que tots tres carrers quedaran connectats i ampliaran els accessos a l'espai públic interior.

Sostre residencial

El sostre residencial màxim del sector és de 8.600 m2, un 30% del qual es destinarà a habitatges a preu assequible. D'aquests, un 20% serà per a habitatge protegit (21 habitatges) i un 10% per a habitatge concertat 10 habitatges). Tots ells els construirà PUMSA i els gestionarà Prohabitatge Mataró, excepte un dels 10 habitatges concertats, que construirà Residencial Urbemar.

D'altra banda, el 70% del sòl residencial restant es destinarà a la creació d'habitatge lliure (70 habitatges).

Distribució dels habitatges

Els 21 habitatges de protecció oficial se situaran en un edifici que tindrà façana al carrer de Floridablanca. Es tracta d'un immoble amb planta baixa + 3 plantes pis, que allotjaran habitatges de 2 i 3 dormitoris.

Pel que fa als habitatges en règim concertat, 9 d'ells s'ubicaran a la cantonada del bloc amb façana al carrer de Pacheco. L'edifici tindrà una alçada de planta baixa + 3 plantes pis, i el formaran habitatges d'1, 2 i 3 dormitoris. Al baixos d'aquest bloc s'ubicarà un dels locals comercials.

La resta d'aquest bloc tindrà planta baixa + 3 plantes pis, menys una part que serà de planta baixa + 5, i es destinarà als 70 habitatges lliures i a un dels concertats. Aquest tram el formen habitatges d'1, 2 i 3 dormitoris. L'altre local comercial se situarà a la planta baixa d'un dels blocs d'edificis de caràcter lliure.

Noves places d'aparcament

L'aparcament, amb una superfície construïda de 5.600 m2, s'organitza en forma de "L" sota els blocs d'habitatges lliures i concertats. Tindrà 147 places distribuïdes en dos soterranis que es destinaran als residents en règim de lloguer i de venda.

PUMSA serà la propietària del 30% de les places d'aparcament.

L'espai públic interior

Residencial Urbemar s'encarregarà de la urbanització del nou espai públic que es crea entre els edificis d'habitatges. Aquestes obres s'iniciaran d'aquí a un any aproximadament, i es preveu un termini d'execució de sis mesos.

Termini i pressupost

L'empresa que s'encarregarà de fer l'estructura dels edificis és Ferros Iluro, SL. Posteriorment, es licitarà la construcció de la resta de l'edifici.

Està previst que les obres dels habitatges que construeix PUMSA finalitzin el quart trimestre de 2008. Pel que fa a la resta d'habitatges, que construeix Residencial Urbemar i al nou espai públic, la seva construcció finalitzarà l'any 2009.

L€inversió total prevista per PUMSA per a la construcció dels habitatges protegits i l'aparcament serà de 4,3 milions d€euros.

Millora de Can Gassol

La construcció dels edificis d'habitatges, equipaments, locals comercials i aparcament i del nou espai públic interior forma part del projecte d'urbanització de la UA-80 Can Gassol, que l'Ajuntament va aprovar el 23 de novembre de 2006. Aquest pla preveu, a més, la millora dels carrers de Floridablanca, Enric Prat de la Riba i José Francisco Pacheco, així com la conservació de part d'una nau industrial de Can Gassol.

Precisament, el passat mes de febrer, PUMSA i Residencial Urbemar van començar l'enderroc de les edificacions industrials existents a l'interior del polígon de Can Gassol. Aquesta intervenció, ja finalitzada, ha conservat el pòrtic d'entrada al recinte de l'antiga fàbrica de Can Gassol, i una part de la fàbrica que dóna al carrer d'Enric Prat de la Riba. Aquesta peça no està catalogada, però es manté per al seu futur ús com a equipament comunitari. Concretament, està prevista la posada en marxa d'un centre de creació escènica d'acord amb el Pla d'Equipaments Culturals.

El desenvolupament de Can Gassol el gestiona PUMSA com administració actuant per acord del Ple de l'Ajuntament de Mataró, juntament amb Residencial Urbemar SL, entitat copropietària del sector.