Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un projecte per a joves promou la realització de 4 reportatges audiovisuals

Escoltar

Un projecte per a joves promou la realització de 4 reportatges audiovisuals

El Servei de Joventut i el Pla de Nova Ciutadania de l'Ajuntament han impulsat la posada en marxa del projecte I tu què hi dius? Al projecte, que el realitzen 40 joves de la ciutat i consisteix en la creació de 4 documentals, hi participa ACSUR - Las Segovias i rep el suport de la Secretaria de Joventut i la Secretaria d'Immigració de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Jaume Bofill. Està previst que el mes de juny es faci un acte públic i festiu on es projectaran els reportatges audiovisuals.

I tu què hi dius?- Espais Joves Interculturals té per objectiu crear espais de trobada entre nois i noies de diferents orígens socials i culturals per promoure el coneixement mutu i l'establiment de lligams personals, d'amistat i de solidaritat entre ells. La Generalitat i la Fundació Jaume Bofill han subvencionat el projecte amb 24.724 €.

Així, els 40 joves que participen en la iniciativa tenen com a finalitat la creació de 4 reportatges documentals sobre temes que ells decideixen i que els interessa. Els documentals recolliran les seves opinions i experiències al voltant del tema triat i sobre el qual prèviament s'hauran documentat i hauran debatut i reflexionat de com l'han d'explicar.

Per tal de poder produir el documental, els joves reben formació bàsica sobre narrativa audiovisual, ús de la càmera de vídeo i altres materials tècnics, elaboració de guions, fases de la producció audiovisual, posada en escena, rodatge i edició. El que es pretén és que tots participin en totes les fases del procés de creació del documental.

Els joves s'han dividit en 4 grups dirigits per un professional de l'entitat ACSUR € Las Segovias que orienta i acompanya el grup en l'elecció de la temàtica i en l'elaboració del reportatge.

Els participants tenen entre 13 i 18 anys i són dels següents centres: IES Pla d'en Boet, IES Miquel Biada, IES Thos i Codina, IES Puig i Cadafalch, IES Alexandre Satorras, IES Damià Campeny, Valldemia, Salesians, FRETA, Espai Jove Rocafonda i Centre Sant Pau.

Amb aquest projecte també es pretén que els joves s'obrin a la ciutat interaccionant amb el màxim d'entitats i col·lectius que vulguin col·laborar amb la realització dels reportatges.