Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un projecte sobre 'telerehabilitació cognitiva' guanya la primera edició dels premis Tec-in Dependent

Escoltar

Un projecte sobre 'telerehabilitació cognitiva' guanya la primera edició dels premis Tec-in Dependent

El projecte "Programa clínic de telerehabilitació cognitiva", presentat per la  Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann, ha rebut avui el primer premi Tec-in Dependent sobre tecnologia i discapacitats en la que ha estat la primera edició d'aquests guardons. L'acte d'entrega ha comptat amb la presència de la presidenta de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, Carme Esteban, la presidenta de TecnoCampusMataró, Alícia Romero, i un representant de la Fundació Vodafone España.  TecnoCampusMataró i la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, organitzen els premis amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró i el patrocini de la Fundación Vodafone España.

El projecte guanyador se centra en el desenvolupament d'un programa clínic de telerehabilitació cognitiva en el traumatisme craneoencefalic, que mitjançant la "Plataforma de Realidad Virtual para la Rehabilitación Neuropsicológica en Cataluña" (PREVINEC), permeti una rehabilitació més intensiva, més personalitzada, monitoritzada i més ecològica. Aquesta plataforma de telerehabilitació és una eina que permet intensificar la rehabilitació, potenciant la relació terapeuta pacient, la individualització dels tractaments, la monitorització dels resultats i la realització de les tasques des del domicili del pacient, reduint els costos de desplaçament i la distorsió sobre les activitats de la vida diària de la resta de la família, l'execució de les tasques en entorns més ecològics i la socialització de les persones amb discapacitat. Les bases del concurs contemplen realitzar el testeig i proves pilot del projecte en l'entorn facilitat a la ciutat de Mataró.

7 projectes han optat als premis

Mitjançant aquesta iniciativa es vol promoure la realització de projectes de nous serveis i aplicacions TIC que millorin la qualitat de vida de les persones que per raons de manca o pèrdua de capacitat física, psíquica o intel·lectual, requereixin atenció o ajuda per tal de realitzar les activitats de la vida diària. Amb els premis Tec-In dependent també es pretén donar a conèixer a les persones amb discapacitat les possibilitats de tot allò que les noves tecnologies poden oferir a l'hora de millorar la seva qualitat de vida, afavorint la seva integració social i augmentant el seu grau d'autonomia.

A aquesta primera edició dels premis Tec-In Dependent s'han presentat set projectes que aborden, des de diferents vessants, la millora de la qualitat de vida de les persones amb dependència mitjançant la tecnologia.

Fundació Privada Cetemmsa
Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann
Fundació Privada Mas Albornà
Sedna Engineering S.L.
B&J Adaptaciones, S.L.
Ramon Pla Casablancas
Fundició Dúctil Benito

Els projectes més destacats giren al voltant de temes com les peces de roba intel·ligents, un programa de telerehabilitació cognitiva, la formació e-learning basada en la imatge i l'adaptació d'entorns mitjançant la domòtica, entre d'altres. Aquests i d'altres projectes es podran consultar a la web de TecnoCampusMataró (http://www.tecnocampus.com/tecindependent).

L'acte de presentació del premi Tec-In dependent forma part d'un dels més de 60 actes que es fan arreu del món amb motiu de la jornada del Dia Mundial per la Usabilitat. Aquesta jornada està enfocada a assegurar que els serveis i els productes importants per a la vida de les persones siguin de més fàcil accés i més simples d'utilitzar. L'eix principal del dia Mundial per la Usabilitat del 2007 és l'assistència sanitària, tema que pot afectar al conjunt de la població.