Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

17 estudiants de Suècia participen en un intercanvi escolar amb l'IES Alexandre Satorras

Escoltar

17 estudiants de Suècia participen en un intercanvi escolar amb l'IES Alexandre Satorras

El regidor de Participació Ciutadana, Carlos Fernández, i la presidenta de l'Institut Municipal d'Educació (IME), Conxita Calvo, han rebut avui 28 de març al Saló de Sessions de l'Ajuntament, els 17 alumnes i 2 professors del col·legi Samgynmasiet, de la ciutat sueca de Järfalla, que participen en un intercanvi escolar amb l'Institut d'Ensenyament Secundari Alexandre Satorras. L'intercanvi, que té lloc del 27 de març al 3 d'abril, forma part del programa d'agermanaments i intercanvis que promou la secció de Civisme i Cooperació de l'Ajuntament.

Serà la primera ocasió en què alumnes del centre Samgynmasiet participin en un intercanvi amb l'IES Alexandre Satorras, tot i que ja fa 18 anys que l'institut mataroní participa en intercanvis amb escoles sueques. Durant aquests 18 anys hi han participat centres de les ciutats de Järfalla, Huddinge, Karlshamm, Uppsala i Lycksèle.

Els objectius de l'intercanvi són:

a)  practicar l'anglès i el castellà, llengües que ambdues escoles tenen com a aprenentatge d'idiomes en els seus plans d'estudis.

b) Iniciar-se en el coneixement de la cultura mútua, els sistemes de valors, la civilització nòrdica i la mediterrània.

Els estudiants s'allotjaran a les cases de les famílies dels alumnes mataronins. A més de la ciutat de Mataró, durant la seva estança està previst que visitin llocs d'interès com la ciutat de Barcelona, (modernisme, barri gòtic), Blanes (el port, el jardí botànic, les cales) o Figueres (fortalesa militar del Castell de Sant Ferran, el museu Dalí).