Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Brot de legionel:losi a Mataró

Escoltar

Brot de legionel:losi a Mataró

En data d'avui, dimarts 15 de juliol, l'Hospital de Mataró ha notificat set casos de legionel·losi en persones residents en aquest municipi.

Els responsables de la Unitat de Vigilància Epidemiològica estan realitzant les enquestes epidemiològiques als afectats, amb la col·laboració de l'Hospital de Mataró.

S'ha notificat als responsables de l'Agència de Protecció de la Salut i en aquests moments els tècnics estan realitzant les investigacions ambientals i dictant les mesures sanitàries pertinents, conjuntament amb els responsables tècnics del municipi.

Els casos observats corresponen a sis homes i una dona amb una edat mitjana de 61 anys i que van iniciar els símptomes entre el 3 i el 12 de juliol. Tots els afectats es troben ingressats a l'Hospital de Mataró i evolucionen favorablement. Cap d'ells està ingressat a la UCI.

L'Ajuntament de Mataró, conjuntament amb el Departament de Salut, ha realitzat una reunió per analitzar la situació i planificar totes les intervencions a realitzar en el municipi per garantir la ràpida resolució del problema i eliminar els possibles focus d'infecció.

Atès que el període d'incubació de la malaltia és d'uns 10 dies aproximadament, no es descarta que puguin aparèixer nous casos en els propers dies.

Cal recordar que la població no ha de modificar els seus hàbits tant pel que fa al consum d'aigua d'aixeta com pel que fa a la mobilitat.

L'Ajuntament de Mataró ha habilitat una unitat d'informació als ciutadans, que estarà oberta aquest vespre de les 19.00 a les 21.00 hores i demà de les 9.00 a les 19.00 hores, a les instal·lacions del Servei de Salut Pública de l'Ajuntament, a la plaça de Catalunya número 20, i un telèfon gratuït disponible les 24 hores (número de telèfon: 900 859 009).

Convocatòria de roda de premsa dimecres 16 de juliol:

- 13 hores. Sala dels Lleons de l'Ajuntament de Mataró (La Riera, 48. Mataró)
L'alcalde, Joan Antoni Baron, i la directora del Servei regional a Barcelona de l'Agència de Protecció de Salut de la Generalitat de Catalunya, Margarita Arboix, oferiran una roda de premsa sobre el brot de legionel·losi que afecta a Mataró.