Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cicle d'Activitats Formatives per a la gent gran proposa set jornades relacionades amb la salut i la qualitat de vida

Escoltar

El Cicle d'Activitats Formatives per a la gent gran proposa set jornades relacionades amb la salut i la qualitat de vida

Mataró acollirà el setè Cicle d'activitats formatives per a la gent gran que organitza l'Ajuntament de Mataró, l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears des de la seva filial del Maresme i diversos professionals vinculats a la sanitat. El cicle tindrà lloc els dies 2, 9, 16, 23, 30 d'octubre i el 6 i 13 de novembre, entre les 17 i les 18.30 h, a Can Palauet (carrer d'en Palau, 32-34). L'entrada és gratuïta.

L'objectiu d'aquest cicle és donar consells pràctics relacionats amb les principals qüestions que preocupen a la gent gran, els seus familiars i cuidadors i fomentar una actitud activa en temes de salut i qualitat de vida. La iniciativa va sorgir del treball endegat en el sí de la Comissió de Qualitat de Vida del Consell Municipal de la Gent Gran de Mataró.

La programació

Dijous 2 d'octubre
Inauguració i presentació de les activitats, a càrrec de la consellera delegada de Gent Gran de l'Ajuntament de Mataró, Núria Aguilar; el president de la Filial del Maresme de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques, Mateu Cabré; i un representant de la Comissió de Qualitat de vida del Consell Municipal de la Gent Gran. A continuació el defensor del Ciutadà de Mataró, Jordi Puigderrajos, serà el ponent de la xerrada "El dret de successió".

Dijous 9 d'octubre
"El mal d'esquena i l'automassatge". A càrrec d'Assumpta Sal, metgessa del servei de rehabilitació de l'Institut Català de la Salut (ICS) i Alícia Macià, fisioterapeuta del servei de rehabilitació de l'ICS.

Dijous 16 d'octubre
"El document de voluntats anticipades". A càrrec d'Esther Valverde, infermera del Programa d'Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES) i Marga Garcia, treballadora social d'atenció primària de l'ICS.

Dijous 23 d'octubre
"El maltractament a la gent gran". A càrrec de Montse Coma, infermera d'atenció primària de l'Ajuntament de Sant Joan Despí i Charo Delgado, treballadora social de l'Ajuntament de Mataró.

Dijous 30 d'octubre
"Atenció al cuidador". A càrrec d'Anna Ortiz, responsable de Serveis Fundació Hospital i Carme Altayó, coordinadora de l'Espai Respir Fundació Hospital

Dijous 6 de novembre
"Les malalties del cor". A càrrec de Mateu Cabré, metge geriatra de l'Hospital de Mataró

Dijous 13 de novembre
"El futur de la participació de la gent gran". A càrrec de Mario Cugat, president de la Federació d'associacions de gent gran de Catalunya, i Montse Freixa, tècnica de gent gran de l'Ajuntament de Barcelona.
Acte de cloenda
Un representant de la Comissió de qualitat de vida del Consell Municipal de la Gent Gran, Esther Valverde, un representant de la Filial del Maresme de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, i la consellera delegada de Gent Gran de l'Ajuntament de Mataró, Núria Aguilar, faran l'acte de cloenda.