Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Rector de l'IMAC aprova el Pla Director del jaciment arqueològic de Torre Llauder

Escoltar

El Consell Rector de l'IMAC aprova el Pla Director del jaciment arqueològic de Torre Llauder

El Consell Rector de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) va aprovar, en la darrera sessió del 10 de desembre, el Pla Director del jaciment arqueològic de la Vil·la Romana de Torre Llauder. El document, que ha estat revisat i actualitzat durant el 2008, analitza l'estat actual d'aquest jaciment i proposa actuacions per a la seva conservació i millora.

El Pla Director recull tota la informació sobre l'estat actual del jaciment i analitza en profunditat la conservació de les seves restes. Davant d'aquesta radiografia, el document fixa directius i criteris d'actuació que cal seguir a curt i llarg termini. En aquesta línia, el Pla Director del jaciment arqueològic de Torre Llauder concreta tres grans línies de treball que disposen d'un calendari i d'un pressupost d'execució aproximat ja que cada una de les línies d'actuació inclourà diverses etapes i treballs concrets:

1. Excavació arqueològica de la totalitat del clos arqueològic

2. Restauració de les restes arqueològiques, en especial dels mosaics

3. Musealització del recinte.

Les excavacions

La primera de les actuacions és l'excavació arqueològica que es va començar l'any 2006, a partir d'un projecte de recerca promogut conjuntament entre el Museu de Mataró i la Universitat Autònoma de Barcelona. El projecte va ser aprovat per la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

En aquests moments, l'Ajuntament treballa en la redacció del projecte de cobriment de les restes arqueològiques, actuació prèvia a la seva restauració definitiva.