Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El fòrum Innova 360º es tanca amb la participació activa d'unes 2.000 persones

Escoltar

El fòrum Innova 360º es tanca amb la participació activa d'unes 2.000 persones

El fòrum Innova 360º, que va començar dijous passat al vespre i que va acabar dissabte, ha comptat amb la participació activa d'unes 2.000 persones. El fòrum és una nova aproximació de la ciutat al concepte de la innovació, trenca amb la idea tradicional de fira i es basa més en la participació activa dels ciutadans i empreses que no pas en el simple còmput de visitants. En aquest sentit, unes 2.000 persones s'han inscrit en alguna de les activitats, ja sigui tallers, xerrades o demostracions. A aquesta xifra cal afegir els visitants que no es van inscriure en cap acte concret però que van visitar el recinte del Parc Central, i dels quals no hi ha recompte ja que l'entrada era gratuïta.

Una de les activitats amb més participació va ser la jornada Pimes TIC, organitzada per la Generalitat de Catalunya, i a la qual hi van assistir 68 persones que omplien l'espai PracTIC del recinte firal. Aquesta sessió es va fer divendres, com la jornada Audiovisual 360º, que es va celebrar divendres a la tarda i a la qual s'hi van inscriure 60 persones. La conferència inaugural de Jaume Ferrús la van seguir, dijous al vespre, 80 persones, i el mateix dijous 220 persones van assistir al sopar dels Premis Cre@tic i el reconeixement a empreses amb bones pràctiques d'RSO, que s'emmarca igualment en l'Innova 360º.

L'espai Gentic (grup d'empreses tecnològiques de Mataró i el Maresme) ha estat també un focus important d'activitats: en les dues sessions del divendres s'hi van reunir unes 134 persones (72 al matí i 62 a la tarda). Dissabte al matí, en la conferència de Pep Torres sobre invents, els assistents a l'auditori van ser 55. A la conferència de la Xarxa Sense Fils, també del dissabte, s'hi van acostar 97 persones. I el mateix dia la Jornada Tic i Persones amb la participació de la Fundació El Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquics i la Fundació TIC Salut va reunir 93 persones.

Moltes de les activitats de l'Innova 360º es van dur a terme simultàniament en els diversos espais per tal d'oferir diversitat en la programació. Entre les activitats amb més afluència de públic destaquen els tallers organitzats per la TecnoEscola a l'espai Demo, on es podia adquirir nocions bàsiques sobre com fer un bloc o com relacionar-se a la xarxa.

Pel fa a les activitats de dissabte, destaca a més l'interès que va despertar el Reactable, l'instrument de música i imatges ideat per investigadors de la Universitat Pompeu Fabra, o la votació per triar la galeta de Mataró entre quatre propostes de quatre pastisseries de Mataró. L'acte va reunir unes 250 persones i va tenir com a convidat especial el gastrònom Pere Tapias. Els propers dies se sabrà el resultat de la votació popular.

El resum de diverses activitats de l'Innova 360º es poden trobar al lloc web, al grup del Facebook i al blog de l'esdeveniment. Els enllaços a aquests espais es troben a la pàgina web de l'Innova 360º.