Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Patronat Municipal de Cultura col·labora amb el programa 'Voluntaris per la llengua'

Escoltar

El Patronat Municipal de Cultura col·labora amb el programa 'Voluntaris per la llengua'

El president del Patronat Municipal de Cultura (PMC), Sergi Penedès, i el president del Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Maresme, Francesc Teixidó, han signat avui un acord de col·laboració per promoure el programa "Voluntaris per la llengua". A l'acte també hi ha assistit la directora del Centre de Normalització Lingüística, Maria Fradera.

Els objectius del conveni són promoure i potenciar la participació ciutadana en les activitats culturals de la ciutat i promoure la integració lingüística de les persones que han vingut a viure a Catalunya. Un dels elements que faciliten la integració lingüística dels nouvinguts és la participació en el programa "Voluntaris per la llengua" del Centre de Normalització Lingüística. Aquesta campanya posa en contacte a persones cataloparlants i estudiants dels primers nivells de català perquè aquests últims puguin millorar el seu nivell de català oral.

Un carnet identificatiu

Segons l'acord de col·laboració, el CNL facilitarà un carnet identificatiu a tots els voluntaris i aprenents del programa "Voluntaris per la llengua". Aquest carnet els permetrà disposar dels descomptes d'estudiant en els preus públics vigents al PMC. El CNL també es compromet a fer difusió, entre els voluntaris i els aprenents, de les activitats que es programen al Teatre Monumental.

Avantatges per a les activitats del PMC

Per la seva banda, el PMC posarà a disposició de les parelles lingüístiques una entrada de franc per assistir, de format conjunta, als espectacles de la temporada de teatre i dansa del Teatre Monumental. Per aconseguir aquestes invitacions (1 per parella), caldrà que voluntari i aprenent es presentin conjuntament amb el carnet identificatiu. El PMC també facilitarà l'accés a les parelles lingüístiques a les activitats, de caire cultural, que consideri que són especialment recomanables per a l'aprenentatge.

Tant el PMC com el CNL es comprometen a fer un seguiment i una valoració final de l'acord de col·laboració, que té un any de vigència.

D'esquerra a dreta, el president del Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Maresme, Francesc Teixidó, i el president del Patronat Municipal de Cultura (PMC), Sergi Penedès.