Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Atenea afavorirà la igualtat d'oportunitats al món empresarial mataroní

Escoltar

El projecte Atenea afavorirà la igualtat d'oportunitats al món empresarial mataroní

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ha posat en marxa el projecte Atenea, que pretén fomentar la igualtat d'oportunitats de les dones a les empreses de la ciutat. Es tracta d'un projecte pilot que s'adreça a 35 dones en situació d'atur i amb competències professionals de nivell alt i a empreses que vulguin dur a terme plans d'igualtat d'oportunitats.

Té com a objectius afavorir la posició en el mercat de treball de les dones a través d'una capacitació que els permeti aconseguir el lloc que correspon al seu perfil professional. I també, sensibilitzar les empreses per fomentar la igualtat d'oportunitats, a l'hora que es garanteix més competitivitat. Està impulsat i finançat per l'Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona que el desenvolupa en xarxa amb 6 territoris més de la província: Igualada, l'Hospitalet de Llobregat, Manresa, Sabadell, Vic i el Vallès Oriental.

Actuacions

Hi ha dues línies de treball segons a qui van dirigides. La primera s'orienta cap a les dones i pretén que puguin millorar professionalment per a poder promocionar-se. Per això s'han creat més de 14 cursos, seminaris i tallers als quals les participants poden optar en funció de les seves necessitats. Alguns d'aquests cursos són: "Liderar en femení", "Gestió de les emocions" o "Coordinació i gestió d'equips de treball".

La segona línia de treball s'orienta cap a les empreses i es basa en informar i assessorar 50 societats de la ciutat perquè implementin les mesures recollides en la nova Llei d'Igualtat d'Oportunitats. Es farà un diagnosi de l'empresa, es concretaran accions i es dissenyarà un pla d'avaluació entre d'altres accions.

L'IMPEM col·laborarà amb 10 empreses per desenvolupar algunes actuacions del projecte: impartiran xerrades, transmetran experiències o acolliran participants en pràctiques. Aquestes empreses formaran part d'una comissió de treball que assessorarà en les accions a desenvolupar. També es crearà la web Atenea i diferents eines informàtiques per a donar suport a les actuacions, afavorir la participació i estimular el treball en equip.