Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El VI Festival Shakespeare compta amb vuit espectacles de teatre, música i dansa

Escoltar

El VI Festival Shakespeare compta amb vuit espectacles de teatre, música i dansa

El president del Patronat Municipal de Cultura, Sergi Penedès, l'alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal, i la directora artística del Festival Shakespeare, Montse Vellvehí, han presentat avui en roda de premsa la programació de la VI edició del Festival Shakespeare que tindrà lloc a Mataró del 28 de juliol al 3 d'agost.

La programació es concentrarà en cinc dies amb una primera actuació, el 28 de juliol, a Santa Susanna i la resta de la programació, del 30 de juliol al 3 d'agost, a la masia Can Ribot de Mataró que alberga per primer any aquesta proposta cultural. Els ajuntaments de Santa Susanna i Mataró van arribar a un acord per impulsar econòmicament i consolidar artísticament el Festival Shakespeare. En aquesta línia, Mataró col·labora amb Santa Susanna a través de la Fundació Privada Festival Shakespeare i acollirà la major part de la programació. El pressupost del festival d'enguany és de 350.000 euros i compta amb vuit espectacles, cinc dels quals són estrenes i tres internacionals.

La programació

El 28 de juliol el VI Festival Shakespeare dóna el tret de sortida amb la representació, a Can Ratés de Santa Susanna, de l'obra "Els homes i Shakespeare". Es tracta d'una proposta de la Cia. Dei Furbi, dirigida per Gemma Beltran, on els actors submergiran a l'espectador en l'univers del dramaturg anglès a través del clown.

El 30 de juliol hi ha canvi d'escenari i el pati de la masia de Can Ribot acollirà la proposta "Sonets", un concert a càrrec de Norah Krief. A l'endemà, el 31 de juliol, l'ermita de Sant Simó acollirà el concert "Shakespeare's Sights in Five Acts" amb un formació d'orgue o clavicèmbal, viola de gamba, tiorba i contratenor. El mateix dia, al jardí de Can Ribot, la companyia de dansa Art Trànsit Dansa, de la mataronina Maria Rovira, interpretarà "Les dones i Shakespeare".

L'1 d'agost, la companyia francesa L'instant d'una Résonance representarà "Peinnes d'Amour Perdues" dirigida per Hèlene Cinque i amb una quinzena d'actors.

Un espectacle per a públic familiar arriba el 2 d'agost a la masia de Can Ribot de la mà de Tortell Poltrona. El Cric Cric presentarà "Xespir...", un recull dels millors números del repertori d'aquest pallasso que combina tradició amb alternatives innovadores.

L'obra "Burgher King Lear" es representarà el 2 d'agost, una proposta que arriba de la mà de Joao Garcia Miguel amb la seva particular visió d'aquest clàssic.

El festival es tancarà el 3 d'agost amb la representació d'"El Rei Lear" de la companyia La perla 29, una obra que forma part de la programació del Festival Grec de Barcelona 2008.

Les entrades i els abonaments es poden comprar al Servei Telentrada de Caixa Catalunya, al Patronat Municipal de Cultura i dues hores abans de cada espectacle. Les entrades per als espectacles infantils tenen un preu de 6 euros mentre que els tiquets per a la resta de la programació té uns preus d'entre 16 i 20 euros que, amb la inclusió d'un sopar, es poden ampliar fins a 26 i 30 euros.

Conferències i cursos

A banda dels espectacles de música, dansa i teatre, el VI Festival Shakespeare compta amb dues conferències a càrrec de l'especialista i traductor al català de l'obra de William Shakespeare, Salvador Oliva. La primera, que es portarà a terme el 31 de juliol, porta el títol de "Sonets" i la segona, l'1 d'agost, "Penes d'amor perdudes".

Pel que fa als cursos, l'actor anglès i exmembre de la Royal Shakespeare Academy Bruce Myers serà l'encarregat d'impartir el curs "Interpretant Shakespeare" que treballarà el text de "Conte d'hivern". Per la seva banda, el professor d'esgrima escènica i director d'escena Francisco Alberola farà un taller d'esgrima teatral i creació coreogràfica d'escenes de combat amb armes que porta el títol de "Armes en escena de Shakespeare".