Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de cinquè de primària de 16 escoles participen en un taller sobre consum de joguines

Escoltar

Els alumnes de cinquè de primària de 16 escoles participen en un taller sobre consum de joguines

El Servei de Salut i Consum de l'Ajuntament ha organitzat un seguit d'activitats amb l'objectiu de preparar la ciutadania per a la campanya comercial de Nadal i Reis. Les activitats, que es van presentar a la Comissió Informativa de Serveis Personals del passat 28 de novembre, van dirigides a tres públics: els infants de cinquè de primària, els pares i mares i els comerciants de joguines i d'altres productes de regal.

Els comerciants

L'Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, efectua durant aquest mes de desembre inspeccions als establiments de venda de joguines i d'altres elements de regal adreçats als menors. L'objectiu és intensificar la protecció als menors en una època en la qual el nombre de vendes de joguines creix considerablement. Les inspeccions es realitzen cada any des del 2004 a una seixantena d'establiments per comprovar que el material compleixi amb la normativa de seguretat i d'informació de les joguines.

Els alumnes i els pares

Un grup de 16 escoles de la ciutat participen enguany en un taller de sensibilització respecte la compra de joguines. Prop de 700 alumnes de cinquè de primària participen, del 5 de novembre al 18 de desembre, en aquesta activitat que es porta a terme durant sessions de dues hores al Punt d'Informació Juvenil Sidral (plaça d'Espanya, 1).

La sessió té una part teòrica i una pràctica real on els nens i nenes fan una simulació de compra. Des de fa uns anys, s'ha intensificat la informació sobre els videojocs en aquesta activitat. La intenció és que els infants aprenguin a desenvolupar un consum responsable i solidari amb l'adquisició de joguines no violentes i no sexistes. En aquest darrer aspecte es compta amb la col·laboració de la regidora de Dona que repartirà unes postals informatives. Els alumnes també aprenen la informació que apareix a les etiquetes, llocs on anar a reclamar i aspectes mediambientals, entre d'altres.

Una de les novetats de la campanya d'enguany és l'organització de la xerrada "Les joguines i els jocs educatius. Com jugar segur i els videojocs", dirigida a pares i mares. Aquesta activitat es portarà a terme el proper 4 de desembre, a les 19 h, a Can Palauet (carrer d'en Palau, 32-34).