Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els informadors cívics aconsegueixen millorar l'ús dels contenidors i de la recollida dels voluminosos a domicili

Escoltar

Els informadors cívics aconsegueixen millorar l'ús dels contenidors i de la recollida dels voluminosos a domicili

L'Ajuntament va contractar, a través dels Plans d'Ocupació de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), un equip de quatre persones per portar a terme la quarta campanya de difusió i informació cívica. Aquesta actuació s'ha portat a terme des del 17 de setembre de 2007 fins al 16 de març de 2008. Els objectius principals d'aquesta acció impulsada des del Pla del Civisme, amb la col·laboració de la Policia Local i del Servei de Manteniment i Serveis, han estat dos: per una banda, promoure el civisme en l'espai públic en relació als temes de neteja i d'altra banda, fer visites a les llars per informar sobre la recollida a domicili dels voluminosos i trastos vells.

Bon ús de l'espai públic

Els quatre informadors es van dividir en dos equips per visitar totes les zones de la ciutat. La seva tasca consistia en informar sobre temes de neteja: la bona utilització dels contenidors de recollida de la selectiva, la recollida de les defecacions dels animals de companyia, les deixalles, l'ús de les papereres, etc. Les dades mostren que els agents cívics han fet 240 accions informatives, han recollit 1.940 incidències i han anotat 64 queixes o demandes de veïns que han traslladat a la Bústia de Suggeriments.

Informació sobre el servei de recollida de voluminosos

Els informadors cívics han visitat 13.496 domicilis del Pla d'en Boet, de l'avinguda de Jaume Recoder, de Cerdanyola, de Rocafonda i una part de l'Havana, concretament a la zona del carrer de Cristòfor Colom. Els agents van deixar una carta informativa sobre el Servei de Recollida de Voluminosos a 7.811 llars on no van trobar a ningú i van informar directament a 5.685 llars. En total van repartir 4.110 imans de nevera, un element informatiu de suport a la campanya de potenciació de la recollida a domicili dels voluminosos que va iniciar-se l'octubre de 2006. El sistema vol evitar que els mobles i trastos vells s'acumulin al carrer ja que el ciutadà ha de trucar al Telèfon gratuït del Civisme (900 859 009) per concertar el dia i l'hora en què vindran a buscar aquests elements.

Les dades mostren que al mes de novembre de 2007 es van recollir 162.460 quilograms de trastos vells de forma concertada a través de 867 trucades, mentre que al febrer de 2008 aquesta xifra va augmentar fins als 181.840 kg amb un total de 1.011 trucades.