Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 3a Mostra d'entitats se celebrarà en el transcurs de la Setmana de la Participació

Escoltar

La 3a Mostra d'entitats se celebrarà en el transcurs de la Setmana de la Participació

La Setmana de la Participació, que es portarà a terme del 27 al 30 de novembre, inclourà la 3a Mostra d'Entitats i les Jornades sobre Participació Democràtica. Durant el transcurs de la setmana, el dissabte 29 a les 19 h, es presentarà el Manifest del Civisme.

Els ciutadans podran conèixer la tasca que realitzen les associacions i les fundacions de la ciutat que compta amb un teixit associatiu divers i consolidat. Des del 27 al 30 de novembre, es portaran a terme fins a 50 activitats diferents, obertes a tothom, que tenen com a objectiu fer participar al ciutadà perquè conegui de més a prop els objectius de les entitats, el voluntaris que hi col·laboren i el seu funcionament. Altres objectius d'aquesta trobada són fomentar l'intercanvi entre les entitats, mostrar les possibilitats de col·laborar-hi i reflexionar sobre la participació ciutadana.

3a Mostra d'Entitats

En aquesta edició està previst la participació de 125 entitats de diferents àmbits com la cultura, els serveis socials, les dones, veïnals, l'educació, l'esport, el lleure, la solidaritat i la cooperació, el medi ambient, la infància i el medi ambient, entre d'altres.

L'espai firal tindrà 67 estands, 26 plafons amb fotografies i informació, una sala d'actes per portar a terme les xerrades i altres activitats on es preveu més assistència de públic i un plató de ràdio i televisió des d'on Mataró Ràdio i Maresme Digital TV emetran programació en directe. Els horaris d'obertura són dijous 27 de novembre, de 17 a 21 h, el divendres 28 de 9 a 14 h i de 17 a 21 h, el dissabte 29 de 10 a 21 h i el diumenge 30 de novembre de 10 a 14 h.

Jornades sobre participació ciutadana

Aquestes jornades comptaran amb tres xerrades adreçades a tres públics diferents:

- En primer lloc, el dijous 27 de novembre, es farà "Anàlisi de la participació local a Catalunya i propostes de futur" que es dirigeix especialment a càrrecs electes i tècnics de les administracions. Aquesta activitat tindrà una metodologia de debat en grup.

- El divendres 28 de novembre, hi ha una jornada adreçada als infants amb el títol "Educant persones implicades" en la qual hi ha 450 inscrits.

- Per últim, el dissabte 29 de novembre, els membres d'entitats podran participar en la jornada anomenada "Participació, compromís i implicació".