Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mitja Marató 'Ciutat de Mataró' celebra l'11a edició amb 1.900 esportistes inscrits

Escoltar

La Mitja Marató 'Ciutat de Mataró' celebra l'11a edició amb 1.900 esportistes inscrits

El president de l'Institut d'Esports (IE), Ivan Pera, i el col·laborador de l'àrea d'Esports de la Diputació de Barcelona, Abel García, ha presentat avui en roda de premsa l'11a Mitja Marató "Ciutat de Mataró - Gran Premi Diputació de Barcelona" i la 15a Marató Escolar que se celebraran el proper diumenge 7 de desembre.

La cursa, que s'iniciarà a la plaça d'Espanya a les 10 h i que té un recorregut de 21,097 quilòmetres, forma part del calendari de la Federació Catalana d'Atletisme i del calendari nacional de la Real Federació Espanyola d'Atletisme. La prova és puntuable per a la III Challenge de Mitges Maratons del Gran premi de la Diputació de Barcelona i per a la lliga d'intern@utes 2008. Enguany, l'entrega de premis de la III Challenge de Mitges Maratons del Gran Premi de la Diputació de Barcelona es farà a Mataró, el proper 24 d'abril.

Per les característiques de la prova, el nombre màxim d'inscripcions és de 1.938 corredors que poden passar a buscar el dorsal, el dissabte 6 de desembre, de 17 a 21 a la plaça de Santa Anna. La xifra límit de participants es va tancar un mes abans de la celebració de la prova.

La Mitja Marató està organitzada per l'IE, la Federació Catalana d'Atletisme, la Real Federació Española de Atletismo i els clubs de la ciutat: Maimakansu, Centre Atlètic Laietània, el Grup d'Atletisme Lluïsos Mataró i el Grup Maratonià Mataró. La cursa compta amb el patrocini de Procter&Gamble, el Consell Català de l'Esport, Caixa Laietana i Sunny Delight. El recorregut d'enguany surt i finalitza des de la plaça d'Espanya (veure plànol adjunt). Una de les novetats és que la cursa serà retransmesa per Internet a www.net-sport.tv/mitjamarato. Com l'any passat, l'IE i la secció de fotografia de la Unió Excursionista de Catalunya ha organitzat un concurs fotogràfic que té la mitja marató com a únic i principal motiu.

Els premis

Els participants a la cursa es divideixen en sis categories segons l'any de naixement i també hi ha una categoria per als atletes amb cadires de rodes i una altra pels disminuïts visuals. Els tres primers de cada categoria masculina i femenina rebran un trofeu així com els equips masculí i femení (5 corredors) i l'equip amb més corredors.

Els premis en metàl·lic són de 500, 400, 300, 200 i 150 euros per als primers classificats masculins i femenins de les cinc primeres categories.

Els participants que rebaixin el rècord de la prova -situat en 1 h 03 m 44 s pels homes i 1 h 14 m i 33 s per a les dones- rebran un premi especial de 1.000 euros. L'any passat els guanyadors van ser Peter Korir i Txell Calduch.

15a Marató Escolar

Aquesta cursa no competitiva va dirigida als alumnes d'entre 8 i 16 anys de les escoles. L'any passat van participar 1.200 alumnes. Aquesta activitat, que començarà a les 10.10 h, es coordina entre l'IE i els responsables dels centres escolars que inscriuen i acompanyen els nens i nenes en aquesta cursa de tres quilòmetres. Al finalitzar, els participants són obsequiats amb una peça de roba esportiva i amb l'esmorzar.

Afectacions al trànsit

De les 7 a les 12.30 h es tallarà el trànsit a la plaça d'Espanya, al camí de la Geganta i a la ronda d'Alfons X el Savi (entre la plaça d'Espanya i el carrer de l'Esplanada) i els seus accessos des de la Riera (a partir del carrer del Carme), el passeig de Carles Padrós (des de la plaça de Joaquim Blume), l'avinguda del Corregiment de Mataró (des de la ronda de Mossèn Jacint Verdaguer), carrer de Sant Isidor, de Guifré el Pelós, i d'Emili Cabañes.

La carretera N-II, entre la rotonda del Rengle i la rotonda de l'Experience, quedarà tallada al trànsit de les 9 a les 13.30 h. A les 9.30 h, quedarà tallat tot el recorregut fins que passi la cursa. Només es podrà travessar els vials del recorregut, però no circular-hi. Entre les 9 i les 13 h, l'accés i la sortida al Passeig Marítim i al Port només es podrà efectuar pel Cargol (carrer de Sant Felicià). Entre les 10 i les 11 h, aquest tram del recorregut quedarà totalment tallat al trànsit.