Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament decidirà presentar-se com a acusació popular contra el presumpte autor d'un delicte de caire xenòfob

Escoltar

L'Ajuntament decidirà presentar-se com a acusació popular contra el presumpte autor d'un delicte de caire xenòfob

El Ple ordinari del mes de febrer, que tindrà lloc demà dijous, té previst portar a aprovació una proposta d'acord per tal que l'Ajuntament es personi com a acusació popular en el procés penal contra J.M.P, veí de Mataró i major d'edat, com a presumpte autor d'un delicte de distribució de pamflets amb contingut de caràcter xenòfob, les fotocòpies del qual es van fer al Centre Cívic Cerdanyola.

El passat 5 d'octubre la Policia Local va detenir J.M.P. com a autor i distribuïdor dels impresos. Es dóna cas que, valent-se del seu càrrec com a membre de la Junta del Casal d'Avis del Centre Cívic de Cerdanyola, J.M.P va utilitzar la fotocopiadora del centre cívic per fer les còpies que després va distribuir en altres indrets.

L'acusació popular es basarà en què aquests fets estan tipificats com un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques (Art. 510 del Codi Penal).

Aquesta acció respon a la voluntat ja mostrada al 2002 de posar a disposició de la Justícia la col·laboració municipal en la prevenció d'aquelles conductes contràries a la convivència a la ciutat entre grups, i fruit de la qual es va aconseguir la primera condemna penal a l'Estat contra aquest tipus de delictes. En aquest cas A.P.D. va ser condemnat a un any i un mes de presó i a pagar una multa de 1.440 € com autor responsable d'un delicte continuat de provocació a la discriminació per motius racistes (Art. 510.1 del Codi Penal).