Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament ha rehabilitat la xemeneia de la plaça de l'Assemblea de Catalunya

Escoltar

L'Ajuntament ha rehabilitat la xemeneia de la plaça de l'Assemblea de Catalunya

El Servei de Manteniment i Serveis de l'Ajuntament ha rehabilitat la xemeneia de la plaça de l'Assemblea de Catalunya. Els treballs, amb un pressupost de 70.000 euros, han tingut una durada de set mesos i han anat a càrrec de l'empresa Servicios i Obras.

Aquesta estructura disposa del nivell de catalogació C, com totes les xemeneies d'antigues fàbriques de la ciutat. La xemeneia Tintex té un dipòsit d'aigua a mitja alçada que està fet de formigó mentre que la part superior de la xemeneia està reforçada per unes argolles metàl·liques.

El ciment utilitzat en el seu dia per fer el dipòsit d'aigua és aluminós, un material que amb el pas del temps ha malmès el dipòsit i ha provocat l'oxidació de l'armadura de ferro existent i la creació d'esquerdes.

Els treballs per solucionar els problemes derivats del ciment aluminós han estat sanejar i reforçar l'antic dipòsit d'aigua amb una nova estructura. Els elements de ferro encastats al cos de la xemeneia (tubs i escales d'accés per manteniment), que provocaven esquerdes a la mateixa, s'han desaparedat i fixat amb platines i cargols d'acer inoxidable. També s'ha pintat i s'han canviat alguns maons de la xemeneia.