Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament organitza dos tallers adreçats a les dones

Escoltar

L'Ajuntament organitza dos tallers adreçats a les dones

El Servei de Joventut i Dona ha organitzat dos tallers, un d'arts escèniques i l'altre de ràdio, que formen part de les activitats programades en el primer trimestre d'any. Hi participen 93 dones.

Tres dons

El taller Tres dons, nom extret del poema "Divisa" de Maria Mercè Marçal, és un projecte d'arts escèniques basat en la figura d'aquesta poetessa que té per objectiu que les alumnes coneguin el treball de base teatral (escalfament, ritme, moviment, gest...), la improvisació i el treball de text. El curs compta amb la col·laboració de l'Aula de Teatre del Patronat Municipal de Cultura.

El taller s'imparteix, des del 16 de gener, de les 20 a les 22 h els dimecres al Centre Cívic Pla d'en Boet i els dijous també de 20 a 22 h al Foment Mataroní i consta de 10 sessions. En un principi s'havia programat només un grup però finalment se n'han organitzat dos per la gran demanda que hi va haver. En aquests moments hi ha 70 dones inscrites.

Està previst que el treball final d'aquest taller es plasmi en un espectacle que s'inaugurarà el dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Aquesta iniciativa s'ha portat a terme a partir de les demandes de diferents grups de dones de la ciutat i d'experiències fetes en anys anteriors en què s'havien fet algunes sessions aïllades. A partir d'aquí es va veure la necessitat d'oferir aquest taller a les entitats de dones de la ciutat i totes les dones en general.

Taller de ràdio

L'altre taller organitzat pel Servei de Joventut i Dona és de ràdio i porta per nom Dones reporteres.

Aquesta iniciativa té per objectiu que les dones aprenguin els principals recursos per crear i realitzar un programa de ràdio, des de la idea a la construcció del guió passant per la locució radiofònica i l'emissió del programa. La finalitat és que millorin la seva competència comunicativa i incrementar la seva participació social en el territori.

El curs es va iniciar el 14 de gener, es fa cada dilluns de 18 a 20 h i té una durada de 40 hores. S'han inscrit 40 dones. Està impartit per Teleduca, educació i comunicació.