Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde de Mataró inaugura la seu de l'Agrupació Científico-Excursionista

Escoltar

L'alcalde de Mataró inaugura la seu de l'Agrupació Científico-Excursionista

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va inaugurar divendres, 31 d'octubre, la nova seu de l'Agrupació Científico-Excursionista de Mataró (ACE) un cop finalitzades les obres de condicionament interior que ha dut a terme l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA).

L'ACE va traslladar la seva activitat a la nova seu durant el passat mes de setembre.

Característiques del local

La nova seu de l'agrupació excursionista s'ubica al Passatge del Pou d'Avall, en un edifici d'habitatges, la construcció del qual va promoure PUMSA.

El local es distribueix en una planta baixa de 47 m2que acollirà la recepció i la secretaria, i una planta soterrani d'uns 182,5 m2a on hi haurà una sala de conferències, biblioteca, arxiu, magatzem i una àmplia sala per a la trobada d'associats que comptarà amb servei de bar i uns lavabos.

Ambdues plantes es comuniquen mitjançant una escala i un ascensor adaptat. L'accés al local, d'altra banda, es fa des del passatge que va fins a la plaça de Can Xammar.

El local que acull la nova seu de l'ACE és propietat de PUMSA. L'empresa municipal d'urbanisme ha cedit el local a l'agrupació excursionista en règim de lloguer a preu assequible per un període no inferior a 30 anys, segons s'estableix al conveni que ambdues entitats van signar el maig de 2007.

Condicionament interior

PUMSA ha dut a terme el condicionament interior del local. La intervenció ha consistit en la creació de les divisions interiors per definir les diferents dependències del local; el revestiment de les parets; la col·locació dels paviments; els treballs de fusteria interior (portes, finestres, etc.); i en la instal·lació de l'ascensor que comunica les dues plantes. Aquestes feines les ha realitzat Construcciones Escudero, SCP.

Les obres s'han completat amb la realització de les instal·lacions elèctriques, de climatització, de telecomunicacions i d'aigua de tot el local, que ha dut a terme l'empresa Instal·lacions Argentona, SL.

Tots aquests treballs han suposat una inversió total de 216.944 euros, IVA inclòs.

Restes arqueològiques

PUMSA va promoure la construcció de l'edifici d'habitatges de la Baixada de les Escaletes, 5, que va finalitzar el novembre de 2006. Durant les obres, a la planta soterrani es va trobar part de la muralla del segle XVI, que va ser restaurada per PUMSA, i restes de contraforts que s'han preservat en el subsòl.

Les obres de condicionament interior han garantit la preservació d'aquestes restes de l'antiguitat. A més, també s'ha instal·lat un sistema d'il·luminació de cara a les futures visites a les troballes arqueològiques: el conveni signat entre PUMSA i l'ACE estableix que l'empresa municipal i l'Ajuntament de Mataró podran exigir a l'Agrupació Científico-Excursionista l'adopció d'un acord per tal que aquestes restes de l'antiguitat puguin ser visitades pels ciutadans durant unes determinades hores.

Projectes en marxa a Can Xammar

En els darrers temps, el sector de Can Xammar ha sofert grans canvis en l'entramat urbà. Es tracta d'una de les actuacions més importants de les que han portat a terme els darrers anys PUMSA i l'Ajuntament de Mataró, que suposa la transformació d'una superfície de 9.600 m2.

Actualment, PUMSA té en marxa diversos projectes en aquest àmbit, com la creació d'un edifici d'oficines a la Baixada de les Espenyes, 2-8, que es preveu finalitzar l'octubre de 2009; la construcció de la passarel·la de vianants que connectarà la plaça de la Muralla amb la plaça de Can Xammar i la Baixada de les Escaletes, que estarà llesta el gener de 2009; i l'adequació interna dels quatre locals comercials de l'edifici d'habitatges que l'empresa municipal d'urbanisme va promoure al Camí Ral 254-266, que conclourà a finals d'aquest mes de novembre.