Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde inaugura l'aparcament subterrani de la ronda de Rafael Estrany

Escoltar

L'alcalde inaugura l'aparcament subterrani de la ronda de Rafael Estrany

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va inaugurar divendres, a les 19 h, l'aparcament situat al subsòl de la ronda de Rafael Estrany. Aquest aparcament municipal té 144 noves places de cotxe i 16 de moto per a residents a la segona planta subterrània. La primera planta subterrània de l'aparcament acollirà provisionalment el dipòsit de la grua municipal.

La societat municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (GINTRA) ha promogut l'aparcament, que es troba a la Ronda Rafael Estrany 36, a Rocafonda, entre els carrers de Josep Goday i de Frank Marshall.

Dipòsit de la grua i places per a residents

La nova infraestructura té una superfície total de 7.448 m2distribuïts en dues plantes subterrànies. La primera d'elles acollirà provisionalment el dipòsit de vehicles del servei de recolzament logístic a la circulació de Mataró (grua), al qual s'hi destinaran 133 places.

La segona planta acull l'aparcament per a residents, amb un total de 144 places d'estacionament per a cotxes €4 d'elles adaptades per a persones amb mobilitat reduïda- i 16 per a motocicletes.

Així, el número total de places del nou aparcament és de 277 de cotxe i 16 de moto, entre les de residents i les destinades al dipòsit de la grua.

Comercialització de les places

GINTRA va iniciar el passat 28 de febrer la venda i el lloguer de les places per a residents i, actualment, encara queden places disponibles. El preu mensual de les places en règim de lloguer és de 80,14 € per cotxe i 40,08 € per moto, ambdós preus amb l'IVA inclòs. Quant a les places en règim de venda, amb una concessió per a 50 anys, serà de 18.000 € (IVA no inclòs) per cotxe i de 5.000 € (IVA no inclòs) per motocicleta. Hi ha possibilitat de finançament. S'aplicarà un 5% de descompte a les places en règim de venda durant sis mesos comptant a partir de l' inici de la comercialització, és a dir que finalitzarà el 28 d'agost d' enguany.

GINTRA durà a terme una jornada de portes obertes el proper 30 de juny de 13 h a 15 h i de 18 h a 20 h, per tal que tots els interessats i els veïns de la zona puguin visitar les instal·lacions.

Tots els interessats en una plaça de venda o de lloguer hauran de dirigir-se a les oficines GINTRA (carrer de Pablo Iglesias 63, 1a planta, despatx 6), en horari de dilluns a divendres de 9 a 14h. A partir de l'1 d'octubre, l'horari serà de dilluns a dijous de 9 a 13h i de 16 a 18.30h, i divendres de 9 a 14h. Per sol·licitar informació, poden fer-ho a les mateixes oficines de GINTRA o a les oficines d'atenció ciutadana, als centre cívics de l'Ajuntament de Mataró o bé al telèfon d'atenció ciutadana 010.

Condicionament intern

GINTRA també ha promogut el condicionament intern de la primera planta subterrània de l'aparcament amb tots els elements necessaris perquè pugui acollir les oficines del dipòsit municipal. Els servei de recolzament logístic a la circulació podrà traslladar-se a l'aparcament de Rafael Estrany a partir de la primera quinzena de juliol.

El dipòsit de vehicles de la grua es troba en l'actualitat a la primera planta subterrània de l'aparcament de la plaça de Granollers, amb 106 places. Les 139 places restants de l'aparcament, que s'ubiquen a la segona planta subterrània, es destinen a estacionament públic en règim de rotació.

Un cop es traslladi el dipòsit a l'aparcament de Rafael Estrany, es preveu que les 106 places de la primera planta subterrània de l'aparcament de la plaça de Granollers també es destinaran a la rotació.

Inversió en l'aparcament

L'empresa FCC Construcción, SA, ha estat l'encarregada de construir l'aparcament subterrani de la ronda de Rafael Estrany. Les obres, que han finalitzat aquest mes de juny, es van iniciar el desembre de 2006, i s'hi ha destinat una inversió de 5.000.000 d'euros, tant per a la construcció de l'aparcament com per al condicionament intern de la planta que acollirà el dipòsit de la grua.