Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les ciutats de l'Arc Metropolità volen participar en el Pla Territorial de Barcelona

Escoltar

Les ciutats de l'Arc Metropolità volen participar en el Pla Territorial de Barcelona

El primer tinent d'alcalde, Ramon Bassas, i una delegació d'alcaldes del Grup de l'Arc Metropolità de Barcelona es va reunir el passat dijous, 31 de gener, amb el conseller de Política Territorial i Obres Púbiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal.

L'objectiu de la trobada va ser presentar al conseller el moment actual de les ciutats de l'Arc en relació al Pla Territorial Metropolità de Barcelona. La reunió va tenir lloc a la seu del Departament de Política Territorial i Obres Públiques i va comptar amb l'assistència del primer tinent d'alcalde de Mataró, Ramon Bassas, i dels alcaldes de Terrassa, Pere Navarro; Granollers, Josep Mayoral; Sabadell, Manuel Bustos; Martorell, Salvador Esteve; Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena; i Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve.

En el transcurs de la reunió, es va explicar la trajectòria del grup constituït per les ciutats de Mataró, Granollers, Sabadell, Terrassa, Martorell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, i el seu posicionament territorial i sobre infraestructures. La delegació va demanar al conseller que continuï amb la tramitació del Pla Territorial Metropolità de Barcelona i que s'aprovi l'avantprojecte del pla. El grup de ciutats de l'Arc Metropolità consideren que es tracta d'un bon document, però que es poden fer aportacions en el període d'exposició pública. Per això, també van demanar a Nadal que es garanteixi la continuïtat de la participació del grup en el diàleg sobre els temes d'abast territorial metropolità. En aquest sentit, la delegació va manifestar la necessitat que hi hagi una coherència i una uniformitat de criteris entre les ciutats de l'Arc Metropolità i les de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

El conseller de Política Territorial va agrair a la delegació d'alcaldes el seu posicionament en el Pla Territorial de Barcelona i el seu procés de participació. Joaquim Nadal va declarar que el procés de planificació territorial, inclòs el Pla Territorial, estarà acabat dins d'aquesta legislatura. Per una altra banda, Nadal va afirmar que comparteix les preocupacions dels alcaldes de l'Arc Metropolità perquè els models de creixement de les ciutats vagin en consonància amb el Pla d'Infraestructures, i els hi va lliurar una còpia de l'esborrany que es va presentar la setmana passada.

Les ciutats de l'Arc Metropolità de Barcelona van iniciar les seves relacions com a grup el 1992 amb diferents reunions de treball al voltant del debat territorial. El grup manté reunions tècniques i polítiques periòdicament i ha impulsat diferents declaracions polítiques i estudis sobre la realitat territorial metropolitana.