Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les dues darreres edicions del programa 'Voluntariat per la Llengua' reuneixen 155 parelles lingüístiques

Escoltar

Les dues darreres edicions del programa 'Voluntariat per la Llengua' reuneixen 155 parelles lingüístiques

El primer tinent d'alcalde, Ramon Bassas, i el tercer tinent d'alcalde i president del Centre de Normalització Lingüística del Maresme, Francesc Teixidó, tenen previst lliurar aquest dijous 19 de juny, en un acte que se celebrarà al Centre Cívic Pla d'en Boet a les 20 h, els certificats als participants en el programa "Voluntariat per la Llengua" a Mataró. En la seva desena i onzena edició han participat un total de 155 parelles. En l'acte també intervindran la directora del Centre de Normalització Lingüística del Maresme, Maria Fradera, i la presidenta d'Òmnium Cultural de Mataró, Mercè Colomer.

El programa "Voluntariat per la Llengua" és una iniciativa que impulsa la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i que a Mataró promouen el Centre de Normalització Lingüística del Maresme i Òmnium Cultural de Mataró, i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Mataró.

L'objectiu és promoure intercanvis lingüístics i culturals entre catalanoparlants i nouvinguts que vulguin familiaritzar-se amb la llengua catalana i millorar els seus coneixements. Consisteix a posar en contacte una persona que parli català amb una altra que tingui la voluntat d'aprendre'l. La finalitat és mantenir converses d'una hora setmanal, durant 10 setmanes, en horaris concertats entre la parella. A les dues darreres edicions que s'han dut a terme durant aquest curs a Mataró han participat 85 parelles per part del Consorci de Normalització Lingüística del Maresme, i 70 parelles per part d'Òmnium Cultural de Mataró.


Com participar al programa

Les persones interessades, tant per fer de voluntari lingüístic com per trobar una parella amb qui aprendre el català, poden inscriure's al web del "Voluntariat per la Llengua", Per a més informació, també es poden adreçar directament a les oficines d'Òmnium Cultural de Mataró (Argentona, 59, baix.), o bé al Centre de Normalització Lingüística del Maresme (passeig del Callao, s/n).