Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'exposició itinerant 'Municipis que fan Europa' obre els actes commemoratius del Dia d'Europa

Escoltar

L'exposició itinerant 'Municipis que fan Europa' obre els actes commemoratius del Dia d'Europa

L'alcalde, Joan Antoni Baron; el diputat de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona, Jordi Labòria; i el president de Caixa d'Estalvis Laietana, Jaume Boter de Palau, està previst que inaugurin avui l'exposició "Municipis que fan Europa" que es podrà visitar fins al diumenge 18 de maig a l'Ateneu de Caixa Laietana (carrer de Bonaire, 3-5. Mataró). L'exposició itinerant que organitza la Diputació de Barcelona s'emmarca dins els actes de commemoració del Dia d'Europa, que se celebra el 9 de maig.

L'acte d'inauguració comptarà amb la presència de la secretària per a la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, Anna Terrón, i del director de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, Agustí Fernández, que impartiran la conferència "Els reptes de futur de la Unió Europea".

L'exposició, de caràcter eminentment interactiu, fa un recorregut per cinc carrers imaginaris (camí de les Persones, passeig de la Cohesió, carrer de la Democràcia, rambla de l'Avenç i plaça dels Municipis) amb l'objectiu de donar a conèixer el paper que ha jugat la Unió Europea per als municipis i també com els ajuntaments han contribuït a la construcció de l'actual marc europeu. Es podrà visitar els dies laborables de les 17.30 a les 20.30 h, i els festius de les 11.30 a les 13.30 h i de les 18.30 a les 20.30 h.


Actes en commemoració del Dia d'Europa

A més d'aquesta exposició, a voltant de la celebració del Dia d'Europa tindran lloc un conjunt d'actes que el commemoren, com la taula rodona "Els Estudis dels joves europeus: els programes Erasmus". A la taula, que està programada per al proper divendres 9 a les 19.00 h a l'Ateneu de Caixa Laietana, està previst que hi intervinguin estudiants de l'Escola Universitària del Maresme i l'Escola Universitària Politècnica de Mataró que han fet o estan fent el programa Erasmus, així com estudiants estrangers que l'han fet en aquestes universitats de Mataró i també el coordinador del programa Erasmus de l'EUPMT, Juan Garcia.

Un altre dels actes commemoratius serà el concert de l'Agrupació Musical del Maresme al carrer d'Alemanya, el proper dia 11 de maig a les 18 h.