Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

MaresmeDigital TV ha emès prop de 9.000 hores en el seu primer any de funcionament

Escoltar

MaresmeDigital TV ha emès prop de 9.000 hores en el seu primer any de funcionament

El president del Consorci Digital Mataró-Maresme, Joan Antoni Baron, ha fet aquest matí en roda de premsa un balanç positiu del primer aniversari de MaresmeDigital TV, que es compleix aquest proper 11 de setembre. Baron ha destacat d'aquest any l'acord amb el Consorci Teledigital Maresme Nord, la consolidació de la programació regular i el fet que MaresmeDigital TV s'hagi convertit en un referent tecnològic en el panorama de la comunicació local.

Baron ha destacat el canal de TDT pública local com un projecte capdavanter que ha convertit MaresmeDigital TV en un referent tecnològic i que situa molt bé el Maresme davant els canvis importants que tindran lloc en un futur proper en el camp de la comunicació local.

El president del Consorci Digital Mataró-Maresme ha valorat positivament l'acord amb el Consorci Teledigital Maresme Nord com un fet que permet el treball conjunt de tota la comarca per fer realitat dos canals públics de TDT. Sota els principis bàsics d'autonomia, cooperació, eficàcia i eficiència, l'acord fa possible la viabilitat del segon canal de TDT pública local a la comarca.

Es mantenen els dos centres de producció de Mataró i Calella de manera que MaresmeDigital TV es converteix en el canal amb programació generalista i el segon canal esdevindrà un canal temàtic que es posarà en funcionament al 2009.

8.664 hores d'emissió

MaresmeDigital TV ha realitzat en aquest primer any un total de 8.664 hores d'emissió el 20,81 per cent de les quals corresponen a programació pròpia (1.213 h. i 30 min.); 69,14 % a la programació en xarxa en col·laboració amb la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya (XTVL) (4.032 h.) i el 9,90 % a la remissió de la programació pròpia.

Pel que fa a la programació, s'han destacat els programes de producció pròpia com l'informatiu Maresme Actual, el Debat o En Joc per donar informació plural i de proximitat; propostes culturals com l'Entrevista o Traç i programes participatius i infantils com Tot Joves i Xicalla, respectivament. Al llarg d'aquest any MaresmeDigital TV ha emès 4.080 hores en emissions regulars des de març, 1.752 h. en proves des de gener i 2.832 h. en forma de prova pilot de l'11 de setembre de 2007 a gener de 2008.

Primers directes en TDT

MaresmeDigital TV és un canal molt jove que ha après ràpid. En aquest sentit, el canal del Maresme i TV3 van col·laborar en el primer directe en TDT que es realitza conjuntament entre una televisió local i una televisió autonòmica, amb l'emissió de la diada castellera en motiu de Les Santes de Mataró.

MaresmeDigital TV ha emès un total de 13 h en directe: eleccions (3h), Dia de la Música (2h) i la Festa Major de les Santes (8h). El proper 18 de setembre es retransmetrà en directe l'acte institucional de celebració del primer aniversari del canal i el debat sobre el paper dels mitjans de comunicació públics en l'àmbit local.

XAM i multiplataforma

Un dels altres fets destacats del primer any de MaresmeDigital TV és la consolidació de la Xarxa Audiovisual del Maresme (XAM). Es tracta de la xarxa capdavantera al país que integra els mitjans públics locals de la comarca els quals produeixen continguts informatius estretament lligats al territori per compartir-los entre tots els municipis en format TDT, web, mòbil i també d'altres formats que puguin sorgir en un futur.

Des dels inicis, MaresmeDigital TV ha anat més enllà de les emissions en TDT i el seu model sempre s'ha definit com un mitjà de comunicació multiplataforma. Per això, tant la seva estructura tecnològica com organitzativa, estan preparades per servir la informació mitjançant Internet, telefonia mòbil i d'altres suports, com la cartelleria digital (Digital Signage).

La innovació és un altre dels pilars del canal 24 de la TDT del Maresme. Així, s'introduiran de manera immediata els primers serveis interactius i de descàrregues de programació i també es realitzarà la primera emissió de TDT en Alta Definició (HD) el proper dissabte 20 de setembre.

Pel que fa a la cobertura de la TDT al Maresme, el president del Consorci Digital Mataró-Maresme ha recordat el compromís que va fer públic el Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, en la seva visita als estudis del canal, d'arribar al 98% del territori durant aquests darrers mesos de l'any.

D'esquerra a dreta, Joaquim Colomer, Joan Antoni Baron i Pep Masó.