Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la jornada sobre 'Control integrat de plagues en espais municipals'

Escoltar

Mataró celebra la jornada sobre 'Control integrat de plagues en espais municipals'

El Centre Cívic Pla d'en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6) acull demà la Jornada de Control integrat de plagues en espais municipals, amb la participació de 13 ajuntaments del Maresme.  L'Ajuntament de Mataró, el Consell Comarcal del Maresme, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya organitzen la trobada.

En aquesta jornada es presenta un model de plec de clàusules tècniques que servirà d'eina als ajuntaments a l'hora de combatre plagues que posin en perill la salut pública i la qualitat de vida dels ciutadans. El document ha estat elaborat en el si de l'Assaig de l'Agència de Salut Pública al Maresme Central per un grup de tècnics multidisciplinar de diferents administracions.


Programa de la trobada

- 9 h: Recepció als participants i lliurament de la documentació

- 9.30 h: Presentació institucional de la jornada a càrrec de l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, el director general de Salut Pública del Departament de Salut, Antoni Plasència, la subdirectora general de Seguretat i Salut Laboral del Departament de Treball, Concepció Pascual, i la presidenta delegada de l'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Dolores Gómez.

- 10.30 h: Ponència "El control de plagues en indrets de concurrència pública i altres espais municipals", a càrrec de la cap de l'Àrea de Salut Ambiental del Departament de Salut, Irene Corbella.

- 10.50 h: Pausa i cafè

- 11.10 h: Ponència "El servei de control de plagues en el marc de la Llei de prevenció de riscos laborals i normativa concordant", a càrrec de Carme Argemí, del Centre de Seguretat i Salut Laboral.

- 11.30 h: Ponència "Problemes i necessitats més freqüents en l'àmbit municipal. Casuística" a càrrec de Miquel Alís, de l'Ajuntament de Mataró.

- 12 h: Presentació d'una nova eina d'intervenció municipal: "Model de plec de condicions tècniques per a l'adjudicació del servei de control de plagues" a càrrec de Manel Herrer, de la Diputació de Barcelona.

- 12.40 h: Taula rodona amb els ponents i els assistents, moderada per la coordinadora de l'Assaig de l'Agència de Salut Pública al Maresme Central, Annabel Pedrol.

- 13 h: Cloenda a càrrec de la directora del Servei Regional de Barcelona de l'Agència de Protecció de Salut.