Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró rep els alumnes de Monza (Itàlia) que participen en el programa Shape Up de millora dels hàbits de salut

Escoltar

Mataró rep els alumnes de Monza (Itàlia) que participen en el programa Shape Up de millora dels hàbits de salut

Un grup de 21 alumnes i 3 professors de l'escola Ardirò-Bellani de Monza (Itàlia) arribaran a Mataró el proper 15 d'abril per fer una estada de quatre dies. L'objectiu d'aquest intercanvi és establir una relació directa entre dues de les 25 ciutats europees que formen part del projecte internacional Shape Up Europe, una iniciativa que vol millorar els hàbits de salut per prevenir l'obesitat infantil.

Les escoles de Mataró que participen en aquest projecte europeu són el CEIP La Llàntia i l'IES Puig i Cadafalch. La coordinació local del projecte, que va començar el curs 2006-2007, es porta a terme des del Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Mataró.

Primer Torneig Internacional de tamborí

Els alumnes i professors italians compartiran amb els mataronins experiències i activitats durant aquesta estada, durant la qual s'allotjaran a l'alberg de Can Soleret. Entre les activitats previstes hi ha un recorregut turístic i cultural pel centre de Mataró, una recepció oficial per les autoritats locals, una excursió al castell de Burriac, una jornada turística a Barcelona i la participació en l'elaboració d'alguns dels àpats.

Una de les activitats que centrarà aquesta trobada serà el primer Torneig Internacional Shape Up de tamborí, un esport tradicional precursor del tennis que es pràctica a la localitat de Monza, entre d'altres indrets del món.

Per poder portar a terme aquesta activitat, l'Ajuntament de Mataró ha posat a disposició dels professors d'educació física de les escoles de Mataró un total de 40 tamborins i pilotes de tennis. Els professors s'han entrenat en aquest esport i han preparat els alumnes perquè puguin participar en aquest torneig que se celebrarà el 16 i 17 d'abril al Port de Mataró.

Un grup de 15 alumnes i 2 professors de Mataró viatjaran, del 12 al 16 de maig, a Monza on finalitzarà aquest intercanvi.