Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 1.800 alumnes participaran en els Jocs Escolars del curs 2008-2009

Escoltar

Prop de 1.800 alumnes participaran en els Jocs Escolars del curs 2008-2009

El regidor d'Esports, Ivan Pera, ha presentat avui en roda de premsa la nova temporada dels Jocs Escolars que s'iniciaran el 18 d'octubre i finalitzaran el 16 de maig. Els participants són nens i nenes des de 1r de primària fins a batxillerat. Les previsions, que es fan en base a les dades d'altres cursos, indiquen que poden participar prop de 1.800 alumnes.

Esports d'equip i individuals

L'oferta esportiva compta amb esports individuals i d'equip així com amb la proposta del poliesportiu que és un tastet d'esports perquè els alumnes puguin conèixer diverses modalitats i iniciar-se en un conjunt de tècniques esportives. Segons la categoria, els alumnes poden practicar des de minibàsquet, minihandbol, futbol sala, minivoleibol i shooball fins a curses d'orientació, atletisme en pista i cros.

Els esports d'equip que es poden triar són el bàsquet, el handbol, el futbol sala, l'hoquei i el voleibol. Pel que fa als esports individuals, es pot fer atletisme en pista, cros, curses d'orientació, escacs, gimnàstica artística, natació, patinatge i tennis taula. El patinatge i la gimnàstica artística són els esports que es convoquen per primera vegada per aquest curs, mentre que es volen consolidar els escacs i l'hoquei.

Els alumnes participants són dels cursos compresos entre primària i batxillerat, i la competició es divideix en sis categories: prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil.

El Servei Esport i Escola de l'Institut d'Esports (IE) coordina els Jocs Escolars en els quals participen els centres escolars, les Associacions de Mares i Pares (AMPAS), les Associacions Esportives Escolars, monitors, delegats i els alumnes.

Novetats

Arran de la constitució de l'IE, es compta amb una Comissió d'Esport i Escola que vetllarà pel bon funcionament dels Jocs Escolars i canalitzarà les propostes en l'àmbit de l'esport escolar. La Comissió Esport i Escola està formada per representants de l'àmbit de l'escola pública i concertada i d'altres membres que pertanyen al Consell Rector de l'IE.

Un altre aspecte a destacar és la formació necessària per a poder ser monitor o monitora dels Jocs Escolars. La Generalitat de Catalunya marca un seguit de criteris i la normativa obliga, entre d'altres, que cada equip participant compti amb un monitor titulat en el Curs d'Iniciació a Tècnic Esportiu (CIATE). En aquesta línia, l'IE ha fet dues convocatòries d'aquest curs des de gener de 2008 i està prevista una més pel proper mes de desembre.

Tots els alumnes que participin en els Jocs Escolars d'enguany tindran una mateixa motxilla esportiva. Aquesta motxilla està inclosa dins del pla d'esponsorització que signarà l'IE.

Pel que fa als àrbitres, es disposa d'un important col·lectiu que cobreix les necessitats dels diferents esports i que poden assistir anualment a un curs de formació on es recorden i actualitzen els continguts dels Jocs Esportius en Edat Escolar (JJEE). Dins del pla d'esponsorització, els àrbitres renovaran l'equipament.

El proper dia 13 de novembre tindrà lloc a Mataró un acte sobre "Els valors educatius de l'esport", organitzat conjuntament amb la Diputació de Barcelona, l'Institut d'Esports i el Consell Esportiu del Maresme.