Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Palauet acull l’exposició itinerant “Més enllà de l’objecte. Obres de la col·lecció MACBA”

Escoltar

Can Palauet acull l’exposició itinerant “Més enllà de l’objecte. Obres de la col·lecció MACBA”

La mostra es podrà veure a Mataró des del 2 d’octubre fins al 15 de novembre

Les sales d’exposicions de Can Palauet acolliran a partir d’avui l’exposició “Més enllà de l’objecte. Obres de la Col·lecció MACBA”. Es tracta d’una mostra comissariada i organitzada pel Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i produïda pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya que es presenta a diferents museus i centres d’art d’arreu de Catalunya. La mostra s’inaugura aquesta tarda a les 20.00 hores.

 

L’exposició reuneix una selecció de 82 obres significatives d’una trentena d’artistes, entre els quals es troben Àngel Ferrant, Leandre Cristòfol, Moisès Villèlia, així com representants de l’Art Pobre a Catalunya, com Àngel Jové, Antoni Llena, Jordi Galí i Sílvia Gubern, i artistes que s’inspiren en el Minimal, com Josep Ponsatí, Àngels Ribé i Francesc Torres. També s’inclouen membres del grup denominat els “catalans de París”, com Miralda, Joan Rabascall, Benet Rossell i Jaume Xifra.

 

“Més enllà de l’objecte” ofereix una mirada a l’art català de començaments de la segona meitat del segle XX, on els comissaris situen les arrels d’algunes de les ruptures més significatives en relació a l’informalisme. Així, es mostren algunes de les manifestacions artístiques de la segona meitat dels seixanta i els primers anys dels setanta. La mostra inclou tant pintures, com escultures o fotografies. A més, l’exposició es complementa amb una proposta educativa adreçada tant al públic adult, com a l’escolar (primària, secundària i batxillerat).

 

Abans d’arribar a Mataró, aquesta mostra itinerant ja s’ha pogut veure a Lleida, Caldes d’Estrac, Tortosa, Manresa i Figueres. A Mataró romandrà oberta al públic fins al 15 de novembre i posteriorment viatjarà al Museu de Granollers, darrer municipi en què es podrà gaudir de l’exposició.

 

La itinerància de “Més enllà de l’objecte. Obres de la Col·lecció MACBA” s’emmarca en el projecte “Cultura en Gira” de la Subdirecció General de Difusió Artística del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. En el camp de les arts visuals contemporànies, aquest projecte pretén difondre l’art contemporani, en multiplicitat de suports, arreu de Catalunya i amb la col·laboració dels mateixos ajuntaments.