Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre de formació permanent Tres Roques s’inaugura amb una jornada de portes obertes

Escoltar

El Centre de formació permanent Tres Roques s’inaugura amb una jornada de portes obertes

Alumnes de l’Aula de Teatre actuaran durant la inauguració

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, tenen previst inaugurar, el dissabte 26 de setembre, el Centre de formació permanent Tres Roques. A l’acte també està previst que hi assisteixin la diputada de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, Carme García; la diputada del Parlament de Catalunya, Consol Prados; la presidenta de l’Institut Municipal d’Educació (IME), Conxita Calvo; el regidor d’Obres, Serveis i Manteniment, Francesc Melero; i la presidenta del Pla Integral de Cerdanyola, Carme Esteban.


L’edifici, situat a la plaça del Canigó, és una de les actuacions del Projecte d’intervenció integral de Cerdanyola, subvencionat per la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya.

 

La jornada de portes obertes s’iniciarà a les 12 h, després dels parlaments de les autoritats. Els assistents podran conèixer els espais de l’edifici destinats al centre de formació que són un vestíbul i una sala polivalent de 111,60 m² amb connexió a Internet a la planta baixa; al primer pis hi ha tres aules, un espai de connexió a Internet i un espai de lectura; a la planta segona hi ha dues aules, una sala de reunions i un despatx d’administració. A cada planta hi ha dos serveis adaptats. La planta coberta serà d'ús restringit i es reservarà espai per a una futura instal·lació de plaques fotovoltaiques.

 

Les obres, que van començar a finals d’octubre de 2007, han tingut un cost d’1.731.568,62 euros. D’aquesta xifra, el 50% està finançada per la Llei de Barris perquè l’edifici forma part del Projecte d’Intervenció Integral de Cerdanyola.

 

En aquestes instal·lacions es portarà a terme un projecte educatiu especialitzat en la formació al llarg de la vida. La Diputació de Barcelona ha col·laborat amb l’Institut Municipal d’Educació (IME) per elaborar aquest projecte educatiu. Les propostes es programen trimestralment i engloben àmbits com la salut i el creixement personal, els recursos, l’expressió, la ciència, la naturalesa i el medi ambient, les humanitats i les ciències socials. Per aquest trimestre s’han ofertat 41 cursos no reglats, adreçats a majors de 16 anys.

 

 

Teatre i Joan Amades

 

Durant tot el matí de la inauguració, alumnes de l’Aula de Teatre del grup jove i del grup de gent gran portaran a terme cinc espectacles relacionats amb les activitats formatives que es duran a terme a l’equipament. Les actuacions s’anomenen “Homo Urbis”, “Home addicte”, “Newspaper body”, “Home comunicació” i “Action painting” i s’engloben en un projecte creatiu titulat “SimulACCIONS”.

 

Els assistents a la jornada de portes obertes seran els primers a veure l’exposició “Joan Amades, la memòria d’un poble” que vol donar a conèixer la persona i l’obra del folklorista català en l'any que es compleix el 50è aniversari de la seva mort. Aquesta exposició, formada per nou plafons amb imatges i textos, restarà a la sala d’actes de Tres Roques fins al 8 d’octubre i després farà un circuit per diferents escoles de la ciutat. Les altres exposicions programades per aquest trimestre són “Escoles d’altres mons” del fotògraf Kim Manresa i “Golha (flors). Aproximació a l’Alganistan” d’ASDHA (Associació drets humans a l’Afganistan).

 

A més dels cursos, que s’iniciaran a partir d’octubre, el Centre de formació Tres Roques oferirà jornades específiques i conferències.