Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cor Ciutat de Mataró es constitueix amb 27 cantants professionals i amateurs

Escoltar

El Cor Ciutat de Mataró es constitueix amb 27 cantants professionals i amateurs

Es presentarà durant Les Santes i té una clara vocació professionalitzant

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, i el director musical del Cor Ciutat de Mataró, Jordi Lluch, han presentat avui la nova formació musical de la ciutat: el Cor Ciutat de Mataró.


 

El cor ha quedat constituït per dos perfils de cantants diferents: 8 cantants professionals, persones que tenen experiència en cors i grups vocals, un bon nivell de lectura musical i estan en actiu com a cantants; i 19 cantaires amateurs. La selecció es va fer a partir d’audicions els passats dies 15 i 16 d’abril.

 

El tribunal el van formar un assessor convidat, Xavier Sans que és cantant professional; Jordi Teixidor, membre fundador del Cor Ciutat de Mataró i cantaire, i Jordi Lluch, director musical del Cor Ciutat de Mataró. A les audicions s’hi van presentar 47 persones, 16 per formar part del grup de cantants professionals i 31 per al grup de cantants amateurs. Del grup per formar part dels cantants professionals se’n van escollir 2: 1 soprano en reserva i 1 contralt-mezzo. La resta de cantants professionals han estat concertats directament pel tribunal. De les 31 persones que es van presentar a les audicions per formar part del grup de cantaires amateurs del cor, el tribunal n’ha seleccionat 19: 7 sopranos, 5 contralts-mezzos, 4 tenors i 3 barítons-baixos.

 

El grup de professionals, que rebran una retribució econòmica i faran formació als membres amateurs del cor, només una minoria són de Mataró, però el grup d’amateurs gairebé un 75% dels membres són de la ciutat.

 

El Cor Ciutat de Mataró és un projecte que va sorgir amb la voluntat d’oferir un grup vocal de qualitat en el panorama musical i coral de Catalunya, i alhora fonamentar l’aspecte formatiu dels seus membres, augmentant el seu nivell musical. L’associació ha comptat amb el suport de l’IMAC, que els ha cedit un espai per assajar (els assajos ja han començat, els membres es reuneixen cada dimecres al vespre als espais de l’Aula de Teatre), i està previst signar un conveni que estableix una aportació econòmica i suport per a la difusió del cor.

 

Està previst que la nova formació musical debuti el dia 29 de juliol al Teatre Monumental, dins dels actes de Les Santes. El cor vol sumar-se a la celebració de “Mataró, Ciutat Pubilla de la Sardana”, i en aquest primer concert s’hi incorporaran peces o autors relacionats amb el món de la sardana. També hi ha prevista una segona actuació el mes de novembre, dins del marc de la Setmana de Música Antiga.