Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mercat municipal de la plaça de Cuba culmina un nou pas de la reforma amb l’obertura del supermercat

Escoltar

El Mercat municipal de la plaça de Cuba culmina un nou pas de la reforma amb l’obertura del supermercat

L’obertura al públic del nou supermercat a l’interior del Mercat municipal de la plaça de Cuba, prevista per demà dimecres, 16 de desembre, suposa un nou pas en el procés de reforma integral d’aquest equipament comercial.

 

La reforma del mercat inclou tant la renovació d’infraestructures com de l’estratègia comercial per adequar l’equipament a la demanda actual. El projecte preveia la construcció d’un aparcament soterrat; la renovació i reducció del nombre de parades; l’obertura d’un supermercat al mateix edifici per complementar l’oferta existent; la creació d’una nova zona de magatzems, una sala polivalent, una sala d’exposicions i una ludoteca en un altell, així com la reforma general de les instal·lacions.

 

 

Treballs executats

 

Les obres de reforma van començar a finals de juliol de 2008, amb l’adequació i construcció de les noves parades, el canvi de la coberta, la renovació del sistema de sanejament i de la fontaneria. El mercat va estar tancat durant la primera fase dels treballs, que va acabar al setembre de 2008.  

 

Des de llavors, els adjudicataris i clients de les parades ja renovades han conviscut amb les següents fases de la reforma. Entre altres treballs ja realitzats, s’ha excavat la zona de l’aparcament; s’han realitzat els fonaments i l’estructura de l’altell; s’han construït els nous magatzems, cambres frigorífiques i lavabos; s’ha restaurat la façana; s’ha fet el canvi de les finestres; s’ha instal·lat la climatització; s’ha canviat la instal·lació elèctrica, la d’abastament d’aigua i la nova il·luminació; s’han instal·lat 3 muntacàrregues i 1 ascensor per al públic i s’ha construït una sala polivalent, un espai de joc i una sala d’exposicions.

 

 

Nou supermercat

 

A més, l’empresa Bon Preu SAU, l’operador a qui l’Ajuntament va adjudicar el supermercat, ha executat les obres d’adequació per posar en marxa l’establiment. El supermercat té 629 m² destinats a venda i un magatzem de 88 m². Obrirà de dilluns a dissabte de manera ininterrompuda de 9.15 a 21.15 hores.

 

 

Obres pendents

 

Entre els treballs pendents per enllestir la reforma integral s’han enderrocar els antics magatzems i cambres de refrigeració; construir la sala de recollida dels residus generats; realitzar la segona fase de l’aparcament; construir un ascensor exterior i posar en marxa les noves cambres frigorífiques i la climatització. Es preveu que les obres puguin estar enllestides a la primavera de 2010.

 

La Unió Temporal d’Empreses (UTE) G-56 OBREL, SA executa els treballs de reforma per encàrrec de l’Ajuntament. L’import d’adjudicació dels treballs és de 5.601.437 €, als quals s’ha de sumar una despesa de 300.000 € per fer front a la nova demanda elèctrica del mercat.

 

D’altra banda, està prevista una despesa addicional d’uns 200.000 € per a altres equipaments i infraestructures necessàries per garantir el ple funcionament del mercat, com són la dotació de mobiliari, suports audiovisuals o el sistema de vigilància.